Τεράστιος ο πλούτος των βοτάνων της Ελλάδας

Τεράστιος ο πλούτος των βοτάνων της Ελλάδας Facebook Twitter
2

Μπορεί να ψάχνουμε τον πλούτο στα ορυκτά κάτω από τη γη, αυτός όμως είναι ορατός και είναι πάνω στην επιφάνεια της γης. Σύμφωνα με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο Ντάτσιαν Τσιόλος, συγκριτικό πλεονέκτημα για τον ελληνικό αγροτικό τομέα είναι ο τεράστιος αναξιοποίητος πλούτος των 6.600 διαφορετικών φυτικών ειδών που διαθέτει η χώρα μας, πολλά από τα οποία μάλιστα δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις που έγιναν, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Ατυπου Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας με κεντρικό θέμα «Πώς θα μετατραπεί η γεωργική ποικιλομορφία της Ευρώπης σε στρατηγικό πλεονέκτημα», η ελληνική προεδρία θέλει να αναδείξει το θέμα της βιοποικιλότητας και των επενδυτικών ευκαιριών που συνεπάγεται η αξιοποίηση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Τα αυτοφυή φυτά της Ελλάδας είναι περίπου 6.600, και εκτιμάται ότι αποτελούν το 50% του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενδεικτικά, στη Βρετανία ευδοκιμούν μόλις 800 είδη. Η Ελλάδα είναι μάλιστα 3η στην παγκόσμια κατάταξη, δεδομένου του αριθμού ενδημικών φυτών, αν ληφθεί υπόψιν το γεωγραφικό της μέγεθος.

Από τα 6.600 τα 1.600 από τα 6.600 είναι αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.

Προς το παρόν πάντως, παρά τον τεράστιο πλούτο, το μέγεθος της εγχώριας αγοράς παραγωγής φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών παραμένει 5 φορές μικρότερο του μέσου ευρωπαϊκού όρου.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύκλωμα προστασίας οίκων ανοχής: Γνωστός ηθοποιός επισκέφθηκε 3 φορές το στρατηγείο στη Συγγρού

Ελλάδα / Κύκλωμα προστασίας οίκων ανοχής: Γνωστός ηθοποιός επισκέφθηκε 3 φορές το στρατηγείο στη Συγγρού

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηθοποιός φέρεται να ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μίας από τις δεκάδες εταιρείες που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για εικονικές συναλλαγές
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
" Η Ελλάδα είναι μάλιστα 3η στην παγκόσμια κατάταξη, ...* αν ληφθεί υπόψιν το γεωγραφικό της μέγεθος*."Αν δεν ληφθεί υπόψιν το μέγεθος της τιτανοτεράστιας χώρας μας; Αν λάβουμε υπόψιν το μέγεθος η Κορσική και η Σικελία είμαι σίγουρος πως έχουν ακόμα περισσότερα και βρίσκονται χαμηλότερα σε εξαγωγές. Τι άκυρες συγκρίσεις είναι αυτές;