Εκκενώνονται χωριά στον Έβρο λόγω των πλημμυρών

Εκκενώνονται χωριά στον Έβρο λόγω των πλημμυρών Facebook Twitter
1

Στην εκκένωση χωριών του Έβρου προχωρούν οι αρχές καθώς τα νερά που διοχετεύτηκαν στον ποταμό από τη Βουλγαρία ανέβασαν τη στάθμη του 1,5 μέτρο πάνω από το όριο με αποτέλεσμα το νερό να φτάσει μέχρι τις πλατείες των χωριών.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη εκκενώνεται το χωριό Λαγυνά και οι κάτοικοι μεταφέρονται στην έδρα του δήμου Σουφλίου, όπως και οι κάτοικοι του χωριού Πόρος.

Όπως είπε ο κ. Πέτροβις στη ΝΕΡΙΤ, οι ποσότητες του νερού είναι πρωτοφανείς και περίπου 180 χιλιάδες στρέμματα έχουν πλημμυρίσει.

Τα τεχνικά συνεργεία καταβάλουν προσπάθειες, με την κατασκευή αναχωμάτων, ώστε να εμποδίσουν την είσοδο των νερών.

Βίντεο από το e-evros.gr

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ -------- Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ελλάδα / Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ο χορευτής Errik Nour που άφησε την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρό του στην εμπόλεμη Ουκρανία μιλάει στην LiFO για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, την καθημερινότητα σε μια πόλη που αγαπάει τις τέχνες, αλλά ζει με τον εφιάλτη του πολέμου και το Πάσχα που (δεν) μοιάζει με το ελληνικό
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

σχόλια

1 σχόλια
Έλεος! Κουράγιο σε όλους τους κατοίκους που πλήττονται από θεομηνίες, μα ειδικά του Έβρου που οι περιουσίες και οι ζωές τους απειλούνται συνεχώς.