Τεταμένο το κλίμα στην Ειδομένη - ΜΚΟ απέσυραν το προσωπικό τους

Τεταμένο το κλίμα στην Ειδομένη - ΜΚΟ απέσυραν το προσωπικό τους Facebook Twitter
4


Ένταση επικράτησε απόψε στον καταυλισμό της Ειδομένης, όταν ομάδα νεαρών εξαγριωμένων προσφύγων από εκείνους που πραγματοποιούν διαμαρτυρία πάνω στις γραμμές του τρένου, γκρέμισε τους σιδερένιους κάδους και τα προστατευτικά κάγκελα που είχαν στήσει νωρίτερα άλλοι διαμαρτυρόμενοι πρόσφυγες πάνω στη διάβαση των πεζών και οχημάτων που τέμνει τις σιδηροδρομικές γραμμές, πίσω από τα οποία βρίσκονταν τηλεοπτικές κάμερες,


Μια κάμερα τηλεοπτικού σταθμού, καθώς και εξοπλισμός έπεσε στο έδαφος, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς. Ο ΣΚΑΙ μετέδωσε πως στην Ειδομένη υπάρχουν 70 αστυνομικοί για να διαχειριστούν 15.000 πρόσφυγες.


Μέχρι αυτή την ώρα, στο σημείο επικρατεί προβληματισμός και εκνευρισμός ανάμεσα στους πρόσφυγες, μεταξύ αυτών που δεν επιθυμούν να δέχονται τροφή μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα και άλλων που υποστηρίζουν ότι πρέπει ο δρόμος να παραμείνει προσβάσιμος, ώστε να υπάρχει μέριμνα για παροχή τροφής και νερού, τουλάχιστον για τα παιδιά τους.


Πριν από λίγο, μέλη μη κυβερνητικής οργάνωσης προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες, προκειμένου να μπορέσουν να μοιράσουν γάλα για τα παιδιά στον καταυλισμό.

Από το μεσημέρι, ορισμένες ΜΚΟ, λόγω της έντασης που επικρατεί από τη διαμαρτυρία των προσφύγων, επέλεξαν να αποσύρουν προσωρινά το προσωπικό τους από τον καταυλισμό, αφήνοντας, ωστόσο τις εγκαταστάσεις τους - και παρακολουθούν την κατάσταση, ώστε να επαναδραστηριοποιηθούν σε περίπτωση που ξαναχρειαστεί.

Στο νοσοκομείο διακομίστηκαν σήμερα δύο πρόσφυγες που νωρίτερα είχαν προσπαθήσει να αυτοπυρποληθούν στον καταυλισμό. Παρά το γεγονός ότι οι πιο ψύχραιμοι δίπλα τους παρενέβησαν άμεσα και έσβησαν τη φωτιά, δεν κατάφεραν να γλυτώσουν τα τραύματα.


Σύμφωνα με τον εκτελoύντα χρέη διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς, Αιμίλιο Σάτσογλου, το ένα άτομο μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κιλκίς και το άλλο διακομίζεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
"Στην Ειδομένη η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν ΜΚΟ και οι ΜΚΟ σαν κυβέρνηση" είπε δημοσιογράφος του CNN. Oι μετανάστες και πρόσφυγες από την άλλη, συμπεριφέρονται σαν να είναι πολίτες φορολογούμενοι: απαιτήσεις, απεργίες, καταλήψεις. Οι Έλληνες πολίτες φορολογούμενοι συμπεριφέρονται σαν λαθρομετανάστες: μούγκα, φόβος, πληρώνουν ασταμάτητα (όπως πληρώνουν οι μετανάστες για το ταξίδι τους) και κάποιοι, προσεύχονται (κρυφά, για να μην προκαλέσουν ή χλευαστούν). Δεν είδα στις ειδήσεις βέβαια τίποτα εικόνες από αυτές που περιγράφει το άρθρο, τι έγινε, ομερτά μην χαλάσει η "ωραία εικόνα" του.. αλ τσαντίρι μπάχαλου της Ειδομένης;Η ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί το πρόβλημα είναι δεδομένη, θα πρέπει όμως και οι άνθρωποι αυτοί να καταλάβουν ότι είναι φιλοξενούμενοι και δεν μπορεί να κάνουν ότι γουστάρουν ή να απειλούν οποιονδήποτε πόσο μάλλον πολλούς, που πραγματικά νοιάζονται γι' αυτούς.Η συνέχεια ξέρουμε ποια θα είναι. Κανένας δεν θα νοιαστεί για δαύτους, θα διασκορπιστούν σε όλη την επικράτεια, όσοι είναι οικογενειάρχες θα πάνε να βρούν μεροκάματο και οι περισσότεροι (μιας και είναι το μεγαλύτερο ποσοστό, άνδρες που καταφθάνουν μόνοι τους) θα καταλήξουν σε συμμορίες ληστείες μικρή και βαριά εγκληματικότητα κτλ. Το έχουμε ξαναδεί το έργο πριν 20 χρόνια βέβαια το μεγαλύτερο ποσοστό των τότε όμως αφομοιώθηκε στην Ελληνική κοινωνία μιας και είχαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, πολύ αμφιβάλλω όμως ότι ο μέσος Μουσουλμάνος, μπορεί να κάνει το ίδιο. Αυτό δεν κατέστει δυνατό σε σοβαρές χώρες και οικονομίες, πολύ πιο φιλελεύθερες από την δική μας, θα καταφέρει να γίνει στην Ελλάδα; Yeah right..Αφού τελικά δεν διαλύθηκαν τα ΜΑΤ (όπως έλεγαν κάποτε) θα έχει πολύ πλάκα πάντως η ΠΦΑ (πρώτη φορά αριστερά) αν τα πράγματα ζορίσουν, να κατεβάσει και τίποτα.. στρατό για να κοντρολλάρει πεινασμένους άνδρες και γυναικόπαιδα.
Η κατάσταση είναι τόσο τεταμένη που πρέπει να γίνει οποσδήποτε κάτι τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Και όταν λέω κάτι φυσικά δεν εννοώ να τους γυρίσουμε πίσω, κάτι τέτοιο φυσικά είναι αδύνατον αλλά θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Το χτύπημα στις Βρυξέλλες είναι βούτηρο στο ψωμί όσων θέλουν κλειστά σύνορα αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται έτσι.Φυσικά και λοιποί "ακτιβιστές-μάχιμοι επαναστάτες" θα πρέπει να σοβαρευτούν και να αντιληφθούν ότι το να προτρέπουν τους πρόσφυγες/μετανάστες να μήν πάνε στα hot spots και να περιδιαβαίνουν τα σύνορα μέχρι να βρούνε άνοιγμα. Παίζουν με ζωές ανθρώπων για να ικανοποιήσουν τις επαναστατικές ονειρώξεις τους...