Η Ελλάδα στις 20 χώρες με την καλύτερη διατροφή

Η Ελλάδα στις 20 χώρες με την καλύτερη διατροφή Facebook Twitter
8

Στις 20 καλύτερες χώρες του κόσμου είναι η Ελλάδα, σε ό,τι αφορά στη διατροφή σύμφωνα με έρευνα  του διεθνούς οργανισμού καταπολέμησης της φτώχειας Oxfam America.

Σε έκθεση της, στην οποία βαθμολογεί κάθε χώρα με βάση την ποιότητα, το κόστος και την διαθεσιμότητα της τροφής, η Ελλάδα κατετάγη στη 13η θέση στον κόσμο ενώ πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Ολλανδία και ακολουθούν η Γαλλία και η Ελβετία με 8 βαθμούς. Αμέσως μετά έρχονται  οι Αυστρία, Βέλγιο, Δανία και Σουηδία με 10 βαθμούς η κάθε μία, και οι Αυστραλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο και Πορτογαλία με 11 βαθμούς η κάθε μία. Η  Ελλάδα μοιράζεται την 13η θέση με αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Κύπρος, Βρετανία, Ισπανία, Γερμανία, Ισλανδία, Φινλανδία, Νορβηγία).

 Τα βασικά κριτήρια της έρευνας που έγινε σε συνεργασία με τον ΟΗΕ ήταν:

1) Έχει ο κόσμος αρκετό φαγητό;

2) Μπορεί να πληρώσει το φαγητό του;

3) Είναι το φαγητό καλής ποιότητας;

4) Ποια είναι η έκταση της παχυσαρκίας και του διαβήτη λόγω υπερκατανάλωσης φαγητού;

Στη 10άδα σε ποιότητα φαγητού

Η Ελλάδα, περνά στη 10άδα στην ποιότητα φαγητού αλλά είναι χαμηλότερα στην παχυσαρκία και στο διαβήτη, που λαμβάνονται επίσης υπόψη στην έρευνα.  Ακριβώς αυτά τα ποσοστά είναι που ρίχνουν τις ΗΠΑ στην 21η θέση.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι κάθε βράδυ πέφτουν πεινασμένοι για ύπνο περίπου 840 εκατομμύρια άνθρωποι, την ώρα που στον πλανήτη το φαγητό επαρκεί για όλους.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πελώριο φίλτρο του νερού της Αθήνας και του Πειραιά | Σπάνιες εικόνες

Ρεπορτάζ / Το πελώριο φίλτρο νερού που λύτρωσε τους Αθηναίους πριν από έναν αιώνα

Την ώρα που η συζήτηση για το νερό έχει ανοίξει για τα καλά στον δημόσιο διάλογο, μας δημιουργήθηκε η απορία από πού διανέμεται στα σπίτια μας το πόσιμο νερό και τι ακριβώς γίνεται εκεί. Η ιστορική εγκατάσταση της ΟΥΛΕΝ, και σήμερα της ΕΥΔΑΠ, από την κατασκευή της μέχρι σήμερα ξεδιψάει και ποτίζει την πρωτεύουσα που ολοένα μεγαλώνει και ζεσταίνεται.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Living / Ο υπερτουρισμός ως προέκταση της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης

Η πρόκληση του υπερτουρισμού, που προκαλεί φθορές στην πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική κοινωνία, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό που να συνδυάζει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βιώσιμες πρακτικές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ