ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Ποια είναι τελικά η καλύτερη ώρα για την τουαλέτα για να είστε υγιείς;

Ποια είναι τελικά η καλύτερη ώρα για την τουαλέτα για να είστε υγιείς; Facebook Twitter
3

Η ώρα της αφόδευσης στην τουαλέτα είναι ένα πολύ μεγαλύτερο ζήτημα από την ανακούφιση και είναι κάτι που ο καθένας προσαρμόζει ή έστω προσπαθεί να τηρεί, όπως είναι πιο βολικό για τον ίδιο.

Ωστόσο υπάρχει μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας που θεωρείται ιδανική για αυτή την ανάγκη. Για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά και την υγεία ο καλύτερος χρόνος είναι το πρωί, σύμφωνα με τον Kenneth Koch, M.D., επικεφαλής στο τμήμα γαστρεντερολογίας Forest Baptist Medical Center.

Ο λόγος είναι ότι η διαδικασία της πέψης, η οποία γίνεται όσο κοιμάστε, προετοιμάζει τον οργανισμό σας ώστε όταν ξυπνήσετε, ο οργανισμός σας να είναι έτοιμος να αποβάλλει οτιδήποτε αχρείαστο μέσα σε μισή ώρα.

Ακριβώς όπως θα γινόταν αν παρακάμπτοντας τον πρωινό σας καφέ θα νιώθατε πεσμένοι όλη την ημέρα, το ίδιο συμβαίνει και με τα έντερά σας, στα οποία αρέσει η συνήθεια και δεν θεωρείται καλή μια αλλαγή στο πρόγραμμα, λέει ο Koch. Επιπλέον τονίζει πως το κλειδί για την καλή λειτουργία του εντέρου είναι να διατηρείς ένα πρόγραμμα και όπως εξηγεί, αυτό θα κάνει την ημέρα σας πολύ καλύτερη.

 

Ο χρυσός κανόνας της κανονικότητας; Οτιδήποτε από μία κένωση ανά τρεις μέρες έως τρεις φορές την ημέρα είναι φυσιολογικό, λέει ο Stephen Β Hanauer, M.D., ιατρικός διευθυντής του Northwestern Medicine. Αυτό μοιάζει σαν πολύ διευρυμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά ο καθένας θα βρει αυτό που λειτουργεί καλύτερα για τον ίδιο.

Ο γιατρός υποστηρίζει πως ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε συνέπεια στη λειτουργία του εντέρου είναι να είμαστε τακτικοί και στις συνήθειες που συμβάλλουν σε αυτό. Οι αλλαγές στη διατροφή και τη ρουτίνα μπορούν να επηρεάσουν το πρόγραμμα.

Ωστόσο αυτό που τονίζεται είναι το πόσο σημαντικό είναι να αφιερώνουμε λίγο χρόνο σε αυτή τη διαδικασία και πως αυτό είναι ακόμη καλύτερο όταν γίνεται το πρωί.

3

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Living / Πόσο αποτελεσματική είναι τελικά η ψυχεδελική θεραπεία;

Πολλές από τις μελέτες που υποστηρίζουν τις θεραπευτικές δυνάμεις των ψυχδελικών ουσιών όπως το MDMA συχνά αμαυρώνονται από τη νοοτροπία οπαδού ή γκουρού που διακρίνει κάποιους από τους ερευνητές, με αποτέλεσμα να μη δηλώνονται πλήρως οι ανεπιθύμητες παρενέργειες.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια