Ιταλία: Οργή για εκπομπή της Rai που έδωσε συμβουλές για το πώς να «ψωνίζουν με σέξι τρόπο» οι γυναίκες

Ιταλία: Οργή για εκπομπή της Rai που έδωσε συμβουλές για το πώς να «ψωνίζουν με σέξι τρόπο» οι γυναίκες Facebook Twitter
0

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία ένα «μάθημα» που μεταδόθηκε στη δημόσια τηλεόραση, με οδηγίες για το πώς οι γυναίκες «να ψωνίζουν με σέξι τρόπο».

Σε στήλη της εκπομπής Detto Fatto του Rai 2 μια μπαλαρίνα και δασκάλα pole dancing, η Έμιλι Αντζελίλο, έδωσε συμβουλές στις γυναίκες για το πώς να δείχνουν αισθησιακές ενώ ψωνίζουν στο σούπερ μάρκετ.

Η Αντζελίλο- φορώντας δερμάτινο σορτσάκι και ψηλοτάκουνα παπούτσια- αρχικά χόρεψε και στη συνέχεια έδωσε συμβουλές σε νεαρή γυναίκα για το πώς να φορά παπούτσια με ψηλά τακούνια. Στη συνέχεια έδειξε πώς μπορούν να φορεθούν αυτά σε χώρους που δεν συνηθίζεται κάτι τέτοιο, όπως στο σούπερ μάρκετ.

Οι συμβουλές της περιελάμβαναν πώς μια γυναίκα να περπατά με ελκυστικό τρόπο ενώ σπρώχνει το καροτσάκι με τα ψώνια και πώς να τεντωθεί για να πιάσει μια συσκευασία από ένα ψηλό ράφι, σηκώνοντας το πόδι της κομψά. Επίσης η Αντζελίλο έδειξε πώς πρέπει μια γυναίκα να πιάνει ένα προϊόν από το πάτωμα, αν πέσει κατά λάθος κάτω, με «μη πρόστυχο» τρόπο.

Πέρα από το περιεχόμενο της εκπομπής, οργή προκάλεσε και το γεγονός ότι προβλήθηκε την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Μεταξύ εκείνων που αντέδρασαν ήταν και υπουργοί, που απαίτησαν να μάθουν γιατί προβλήθηκε κάτι τέτοιο στη δημόσια τηλεόραση.

«Για πόσο καιρό πρέπει να συνεχίσουμε να μιλάμε για τις γυναίκες με λανθασμένο, στερεοτυπικό τρόπο, με τακούνια- στιλέτο, σέξι κινήσεις, πάντα τέλειες, γοργόνες ή μάγισσες;», έγραψε στο Twitter η υπουργός Γεωργίας, Τερέσα Μπελανόβα.

Μετά τις αντιδράσεις, η Rai ανέστειλε την προβολή του Detto Fatto και ο διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας τηλεόρασης, Φαμπρίτσιο Σαλίνι, έδωσε εντολή για έρευνα σχετικά με το επεισόδιο. Όσο για την παρουσιάστρια της εκπομπής, την Μπιάνκα Γκουάτσερο, ζήτησε συγγνώμη για την «επιπολαιότητα» του συγκεκριμένου επεισοδίου.

Με πληροφορίες από Guardian

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί έφυγα από την Ουάσιγκτον Ποστ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Γιατί έφυγα από την Ουάσιγκτον Ποστ

Μετά από σαράντα χρόνια στην εφημερίδα, η αρθρογράφος γνώμης της Washington Post Ρουθ Μάρκους υπέβαλλε προχθές την παραίτησή της και εξηγεί στο κείμενο που δημοσιεύεται στο New Yorker γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.
THE LIFO TEAM
Δημήτρης Οικονόμου: Απαράδεκτη η φράση για τους ανάπηρους, ζητούμε συγγνώμη

TV & Media / Δημήτρης Οικονόμου: Απαράδεκτη η φράση για τους ανάπηρους, ζητούμε συγγνώμη

«Ειπώθηκε μία φράση, η οποία ήταν λάθος 100%, δεν έπρεπε να ειπωθεί με τον τρόπο που ειπώθηκε, γιατί αναπαράγει στερεότυπα για τη μη ισότιμη μεταχείριση των αναπήρων», δήλωσε ο δημοσιογράφος του Σκάι
LIFO NEWSROOM