Απεβίωσε ο Ηλίας Σκουλάς

Απεβίωσε ο Ηλίας Σκουλάς Facebook Twitter
0

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή ο δημοσιογράφος - σκιτσογράφος Ηλίας Σκουλάς. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου, στις 3 μ.μ. στο Κοιμητήριο Νέας Σμύρνης.

Όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ, ο Ηλίας Σκουλάς γεννήθηκε στον Αλικιανό Χανίων το 1927. Το 1959 ξεκίνησε να εργάζεται ως γελοιογράφος στην εφημερίδα «Ανεξάρτητος Τύπος». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Καθημερινή», «Μεσημβρινή», Ακρόπολις», «Απογευματινή», «Έθνος» και «Ελεύθερος Τύπος», καθώς και σε πλήθος περιοδικών.

 

Ο Ηλίας Σκουλάς υπήρξε ένας από τους πλέον πετυχημένους και αναγνωρισμένους σκιτσογράφους της εποχής του. Έχει εκδώσει δέκα τρία βιβλία με σκίτσα του, ενώ πραγματοποίησε και τέσσερις ατομικές εκθέσεις. Επίσης, συμμετείχε σε τρεις παγκόσμιες εκθέσεις γελοιογραφίας.


Ως άνθρωπος υπήρξε σεμνός, αξιοπρεπής, διακριτικός και ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του. Διακρίθηκε για την.. επαγγελματική του προσήλωση στη γελοιογραφία, την οποία υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή με πάθος. Κατάφερε έτσι να αναδειχθεί σε έναν από τους μεγάλους σατιρικούς της ελληνικής δημοσιογραφίας.



0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ», η νέα τηλεοπτική σειρά από τον Ουμπέρτο Παζολίνι

TV & Media / «Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ», η νέα τηλεοπτική σειρά από τον Ουμπέρτο Παζολίνι

«Αυτό που μας επιτρέπει να κάνουμε σήμερα ο Γκιούλιβερ, είναι να μιλήσουμε για την πολιτική, την απληστία, τη θέση του δυτικού ανθρώπου στον κόσμο» σημείωσε ο πολυβραβευμένος παραγωγός και σκηνοθέτης:
LIFO NEWSROOM
White Lotus: Όλοι μιλούν σήμερα για τον συγκλονιστικό queer μονόλογο του Sam Rockwell

TV & Media / White Lotus: Όλοι μιλούν σήμερα για τον αποκαλυπτικό queer μονόλογο του Sam Rockwell

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, δίνει μία απίστευτη ερμηνεία σε έναν μονόλογο για την ταυτότητα φύλου, το queerness και το ταξίδι αυτοανακάλυψης που γράφει ήδη ιστορία και θα μείνει - SPOILER ALERT.
LIFO NEWSROOM