Ανθιμος και Ψωμιάδης κατά Μπουτάρη για τους gay

Ανθιμος και Ψωμιάδης κατά Μπουτάρη για τους gay Facebook Twitter
0

Bγήκαν τα κουμπούρια των macho στη Θεσσαλονίκη, μετά τη συνέντευξη Μπουτάρη στην οποία τάσσεται υπέρ των γκέι γάμων,της υιοθεσίας παιδιών από γκέι και υπέρ ενός gay parade στην πόλη.Οι πρώτες αντιδράσεις-εκτός βεβαίως αυτής του Χάρι Κλιν,ήρθαν από τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και(εύκολο) από το Μητροπολίτη Άνθιμο.Και οι δύο εξέφρασαν τις απόψεις τους στο star.gr με τον Περιφερειάρχη να δηλώνει "Φτάνει πιά με τους προοδευτικούς!" Στη συνέχεια αφού τονίζει ότι έχει κι αυτός γκέι φίλους και πως δεν μπορούν να γίνουν αποκλεισμοί αφού η ομοφυλοφιλία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο επιτίθεται στο Δήμαρχο με όλα του τα "όπλα": «Άλλο όμως αυτό και άλλο οι γάμοι και οι παρελάσεις ομοφυλοφίλων. Κάποιοι προσπαθούν να καταργήσουν τις κανονικές παρελάσεις και να καθιερώσουν τις γκέι παρελάσεις.Είμαι κάθετα αντίθετος. Φτάνει πια με το να παραδίδουμε την κοινωνία μας στους δήθεν προοδευτικούς».

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος με τη σειρά του θυμήθηκε να το κατάλληλο για την περίσταση χωρίο της Βίβλου:Αυτό με Σόδομα και τα Γόμορα.Ο ίδιος δεν μίλησε(είναι κλειστά τα φαρμακεία και μάλλον δεν υπάρχει αιθέρας),μετέφερε όμως τις απόψεις του το Γραφείο Τύπου της Μητρόπολης: «Ο Σεβασμιότατος αντιμετωπίζει το θέμα υπενθυμίζοντας ότι η εκκλησία έχει ρυθμίσει τα θέματα αυτά και έχει επ' αυτών διατυπώσει τις απαράβατες θέσεις της από αιώνων. Ούτε τον ίδιον ούτε την εκκλησία την ενδιαφέρει τι γίνεται σε άλλες περιοχές. Στην Ελλάδα χρειάζεται ειδική νομοθεσία γι' αυτά και το ελληνικό κράτος δεν την έχει» τόνισαν από το γραφείο του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

«Ο Σεβασμιότατος, όπως υπενθύμισε ο ίδιος, είχε εκφραστεί για το θέμα πριν από λίγα χρόνια σε μια ανάλογη πρόταση του κ. Αλαβάνου. Δε χρειάζεται να επαναλαμβάνει τις θέσεις του»,συμπλήρωσαν.

Για να κάνουμε τώρα ένα flashback στα λεγόμενα του Μητροπολίτη στα οποία αναφέρεται το Γραφείο Τύπου.Ηταν το 2005,όταν ο τότε πρόεδρος της Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος είχε προτείνει τη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων και βεβαίως ο Άνθιμος είχε απαντήσει στην "πρόκληση".Είχε τότε κάνει λόγο για «Σόδομα και Γόμορρα» και για «θεσμοθετημένη αμαρτία»!


«Όσοι υποστηρίζουν τη νομιμοποίηση των σχέσεων των ομοφυλοφίλων είναι δήθεν προοδευτικοί.Οι ομοφυλόφιλοι διαστρέφουν την ανθρώπινη φύση με ανομολόγητες πράξεις παρά την ανθρώπινη φύση» είχε πει χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης.

Αρχίζει και γίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ