Οι άσχετες στις Χρυσές Σφαίρες - Οι μοναδικές που δεν φόρεσαν μαύρο και πόσο «φάουλ» ήταν τελικά αυτό

Οι άσχετες στις Χρυσές Σφαίρες - Οι μοναδικές που δεν φόρεσαν μαύρο και πόσο «φάουλ» ήταν τελικά αυτό Facebook Twitter
8

Είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο έγινε σε κόκκινο χαλί και υπήρξε τόσο μαζική συμμετοχή, αλλά υπήρξαν και τρεις παραφωνίες.

Όλες οι διάσημες σταρ, οι δημιουργοί και οι γυναίκες του χώρου της βιομηχανίας του κινηματογράφου εμφανίστηκαν χθες φορώντας μαύρα ρούχα δείχνοντας έτσι την συμπαράστασή τους στο κίνημα Time's Up.

Η πρωτοβουλία, που αποφασίστηκε σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο Χόλιγουντ και ως ένδειξη στήριξης στις γυναίκες που έχουν δεχθεί κακοποιήσεις και εκβιασμούς, προκάλεσε ωστόσο αρκετές συζητήσεις και για κάποιους ήταν από ανούσια έως απλά υποκριτική. 

Διατυπώθηκαν απόψεις που μεταξύ άλλων ανέφεραν πως όποιος επιθυμούσε πραγματικά να κάνει μια ηχηρή δήλωση, δεν θα έπρεπε να πάει καν στα βραβεία. 

Όμως κατά γενική ομολογία τα σχόλια και τα δημοσιεύματα ήταν υπέρ των διάσημων που εμφανίστηκαν μαυροφορεμένοι.

Και καθώς ακόμη και άντρες επέλεξαν χθες να φορέσουν ολόμαυρα ρούχα, οι τρεις κυρίες που δεν ακολούθησαν τον κανόνα, ξεχώρισαν  για τους εντελώς λάθος λόγους.

Το μοντέλο Barbara Meier, η Meher Tatna Πρόεδρος του Hollywood Foreign Press Association και η ηθοποιός Bianca Blanco δεν επέλεξαν μαύρο.

Οι τρεις κυρίες βρέθηκαν στο στόχαστρο του Τύπου καθώς δεν είχαν προηγουμένως δηλώσει πως δεν θα ακολουθήσουν τον «κανόνα» του μαύρου. Θα μπορούσαν να το έχουν κάνει ως αντίδραση και ως ξεχωριστή δήλωση σχετικά με το θέμα ή θα ήταν επίσης ελεύθερες να κάνουν την δική τους επιλογή. Αλλά το γεγονός πως οι σχετικές δηλώσεις έγιναν μετά και ενώ όλοι τις ξεχώριζαν, προκαλεί περαιτέρω αμηχανία.

«Φόρεσε το φόρεμα που επέλεξε με τη μητέρα της. Ως μέρος της ινδικής κουλτούρας, είναι συνηθισμένο να φοράει κανείς ένα γιορτινό χρώμα κατά τη διάρκεια ενός εορτασμού» αναφέρθηκε από μια πηγή σχετικά με το χρωματιστό φόρεμα της. Η ίδια πηγή υποστήριξε πως η Tatna στηρίζει απόλυτα το κίνημα Time's Up.

Οι άσχετες στις Χρυσές Σφαίρες - Οι μοναδικές που δεν φόρεσαν μαύρο και πόσο «φάουλ» ήταν τελικά αυτό Facebook Twitter

Η Meier με τη σειρά της επέλεξε το Instagram για να εξηγήσει την απόφασή της, υποστηρίζοντας ότι μετά από πολυετείς προσπάθειες για ελευθερία, οι γυναίκες πρέπει να μπορούν να φορούν ό, τι θέλουν. Ωστόσο, έγραψε πως επίσης στηρίζει το κίνημα.

Οι άσχετες στις Χρυσές Σφαίρες - Οι μοναδικές που δεν φόρεσαν μαύρο και πόσο «φάουλ» ήταν τελικά αυτό Facebook Twitter

Τελευταία και μάλλον χειρότερη επιλογή για έναν ακόμη λόγο ήταν αυτή της Bianca Blanco.

Οι άσχετες στις Χρυσές Σφαίρες - Οι μοναδικές που δεν φόρεσαν μαύρο και πόσο «φάουλ» ήταν τελικά αυτό Facebook Twitter

Η ηθοποιός όχι απλά δεν φόρεσε μαύρα, αλλά επέλεξε ένα κατακόκκινο φόρεμα το οποίο επιπλέον ήταν και τολμηρό - και φυσικά συγκέντρωσε τα περισσότερα και χειρότερα σχόλια.

Το για πολλούς εντελώς ακατάλληλο με τη συγκυρία φόρεμα βρίσκεται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των ταμπλόιντς δίπλα σε δηλητηριώδεις τίτλους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Να ποια είναι τελικά η Blanca Blanco και να ποιος στην ευχή την κάλεσε στις Χρυσές Σφαίρες

Oscars News
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βασίλης Κεκάτος μιλά στη Lifo για το «φιάσκο» του υπουργείου Πολιτισμού με την κριτική επιτροπή των ελληνικών υποψηφιοτήτων για τα ‘Όσκαρ

Οθόνες / Κεκάτος για ελληνική επιτροπή Όσκαρ: «Είναι cringe το υπουργείο να υποτιμά τη νοημοσύνη ανθρώπων του πολιτισμού»

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης που τη μία μέρα ορίστηκε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των ελληνικών υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ και την επομένη καθαιρέθηκε, όπως και τα υπόλοιπα μέλη, λόγω «έλλειψης κύρους» μιλά στη Lifo και στον Θοδωρή Αντωνόπουλο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ανατομία ενός Εγκλήματος»: Ένα μεγάλο κινηματογραφικό δώρο για τους φαν του δικαστικού δράματος

Οθόνες / «Ανατομία ενός Εγκλήματος»: Ένα μεγάλο κινηματογραφικό δώρο για τους φαν του δικαστικού δράματος

Η σπουδαία ταινία του Ότο Πρέμινγκερ, που υπηρετεί θαυμάσια το είδος της ενώ ταυτόχρονα το υπερβαίνει, επιστρέφει στα θερινά σινεμά από σήμερα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Γυμνοί στον Ήλιο»: Ο Τομ Ρίπλεϊ του Αλέν Ντελόν επιστρέφει στα θερινά σινεμά 

Οθόνες / «Γυμνοί στον Ήλιο»: Ο ηλιοκαμένος Τομ Ρίπλεϊ του Αλέν Ντελόν επιστρέφει στα θερινά σινεμά 

Η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του «Ταλαντούχου Κυρίου Ρίπλεϊ» της Πατρίσια Χάισμιθ με τον Αλέν Ντελόν στον κεντρικό ρόλο κυκλοφορεί σε επανέκδοση, για να μας χορηγήσει την απαραίτητη δόση κοσμοπολίτικης ψυχαγωγίας και βραδύκαυστου σασπένς.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μαριλένα Ορφανού

Μυθολογίες / «Έχω αδυναμία στα βαμπίρ»: Οι 10 αγαπημένες ταινίες της Μαριλένας Ορφανού

Μια προβολή στο Αττικόν, ένα ιρανικό γουέστερν horror, Ντέιβιντ Λιντς, Ανιές Βαρντά και Νίκος Παπατάκης: Η μουσικός Μαριλένα Ορφανού επιλέγει 10 ταινίες που λάτρεψε.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΝΕΤΤΑ ΓΙΑΚΙΝΤΖΗ
Είχε ο Αβραάμ Λίνκολν άντρες εραστές;

Οθόνες / Είχε ο Αβραάμ Λίνκολν άντρες εραστές;

Σε ένα νέο ντοκιμαντέρ σύγχρονοι ακαδημαϊκοί, ιστορικοί και μελετητές υποστηρίζουν ότι ο Λίνκολν είχε σεξουαλικές σχέσεις με πολλούς άνδρες. Κι όπως λέει ένας από αυτούς: «Καταπιανόμαστε με μια επιστημονική ερμηνεία που κυοφορείται εδώ και γενιές και που, επιτέλους, το 2024, βρήκε τη στιγμή να εκφραστεί».
THE LIFO TEAM
Η λεωφόρος της Δύσης

Οθόνες / «Η Λεωφόρος της Δύσης»: Μια απίστευτα μοχθηρή και σκοτεινή σάτιρα του Χόλιγουντ

Έχουν γυριστεί μυριάδες ταινίες με θέμα το Χόλιγουντ, αλλά καμία δεν συγκρίνεται με την πολυπλοκότητα, την ακρίβεια και τη διαύγεια του αριστουργήματος του Μπίλι Γουάιλντερ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ βρισκόταν για μισό αιώνα στο στόχαστρο μιας ολόκληρης χώρας

Οθόνες / Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ βρισκόταν για μισό αιώνα στο στόχαστρο μιας ολόκληρης χώρας

Σκανδάλισε, εξόργισε, λατρεύτηκε, λοιδορήθηκε, αποθεώθηκε. Μια γυναίκα που παντρεύτηκε 8 φορές, κινδύνεψε να πεθάνει άλλες τόσες, και έμεινε στην ιστορία για τα ζαφειρένια της μάτια, την αμοιβή του 1 εκ. δολαρίων για την «Κλεοπάτρα», έναν θυελλώδη έρωτά και μια αμύθητης αξίας συλλογή διαμαντιών.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ