O Ράσελ Μπραντ καλεί την Βρετανία να ακολουθήσει την επανάσταση του ΣΥΡΙΖΑ

O Ράσελ Μπραντ καλεί την Βρετανία να ακολουθήσει την επανάσταση του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
1

Σε βίντεο-μήνυμά του στο Youtube, ο κωμικός Ράσελ Μπραντ καλεί το Ηνωμένο Βασίλειο να ακολουθήσει την «ελληνική επανάσταση», σχολιάζοντας τη νίκη του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές. Ζητά από τους οπαδούς του να ασκήσουν πίεση για τη δημιουργία ενός βρετανικού κόμματος αντίστοιχου του ΣΥΡΙΖΑ και επαινεί τη στάση του ελληνικού κόμματος απέναντι στην ΕΕ.


Παραδέχθηκε ωστόσο ότι δεν ξέρει τι μπορεί να σημαίνει η ακύρωση της χρηματοδότησης στην Ελλάδα από την ΕΕ, εξήρε όμως το θάρρος του ΣΥΡΙΖΑ να «αντιμετωπίσει ένα μεγάλο μεγάλο γραφειοκρατικό διοικητικό όργανο και να πει: Εμείς δεν πληρώνουμε το χρέος».

Όπως επισημαίνει η Independent, ο Μπραντ άλλαξε μέχρι και τη στάση του απέναντι στην αποχή από τη ψηφοφορία. «Αν είχαμε ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βρετανία, θα το ψήφιζα», λέει και προσθέτει: «Θα σας παρότρυνα να το ψηφίσετε. Είναι μια ευκαιρία για εμάς να εκφοβίσουμε, να πιέσουμε τις πολιτικές δυνάμεις ώστε να μας εκπροσωπήσουν σωστά».

Ο κωμικός τόνισε επίσης ότι δεν συμφωνεί με τον χαρακτηρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ως «ριζοσπαστική αριστερά», σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα «νέο είδος πολιτικού κινήματος», που προκύπτει όταν ο λαός δεν αντέχει άλλο τη διαφθορά, την αναποτελεσματικότητα και την ολιγαρχική κυριαρχία, όπως αναφέρει.

Αστειεύτηκε επίσης και με το πώς ακούγεται η λέξη «ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνοντας ότι μοιάζει με τη λέξη τσορίθο (είδος αλλαντικού), κάτι το οποίο θα πρέπει απλώς να συνηθίσει, όπως τόνισε.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα είναι Δράμα!: 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Πολιτισμός / «Όλα είναι Δράμα»: Τι θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Οι οικογενειακές σχέσεις, οι φιλίες που δοκιμάζονται, ο πρώτος έρωτας, η απότομη ενηλικίωση καθώς και τα κοινωνικά ζητήματα που ταλανίζουν τη σύγχρονη Ελλάδα εμπνέουν για άλλη μια φορά τους νέους μικρομηκάδες.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Τα εισιτήρια των Oasis μεταπωλούνται για 7.000 ευρώ λίγα λεπτά μετά την προπώληση

Πολιτισμός / Τα εισιτήρια των Oasis μεταπωλούνται για 7.000 ευρώ λίγα λεπτά μετά την προπώληση

Την Πέμπτη, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι υπήρξε «πρωτοφανής ζήτηση» για την κλήρωση εισόδου στην προπώληση και πρόσθεσαν τρεις επιπλέον ημερομηνίες στις αρχικά 14 ανακοινωθείσες
LIFO NEWSROOM
Ένα βιβλίο για τον ρόλο των γυναικών στο έργο του Κλοντ Μονέ

Πολιτισμός / Ένα βιβλίο για τον ρόλο των γυναικών στο έργο του Κλοντ Μονέ

Μπορεί να ήταν το μεγαλύτερο ταλέντο της εποχής του, αλλά η ιστορία αρχίζει να αποκαλύπτει ότι η επιτυχία του διαμορφώθηκε σε μεγάλο βαθμό από τους γύρω του, ιδιαίτερα από τις γυναίκες που επηρέασαν τη ζωή και την τέχνη του.
LIFO NEWSROOM
Tα πρώτα δ

Πολιτισμός / Hotel Experience: Τα πρώτα highlights του συνεδρίου που ενώνει ξενοδόχους, επιχειρηματίες του τουρισμού και αρχιτέκτονες

To συνέδριο Hotel Experience αναμένεται να υποδεχθεί εκατοντάδες επισκέπτες και συνέδρους που θα βιώσουν μια μοναδική εμπειρία μέσα από πρόσβαση σε στρατηγικές, best cases και καινοτόμες ιδέες που σκιαγραφούν την επόμενη μέρα στον τουρισμό
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια