Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του ESA

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του ESA Facebook Twitter
Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Andrea Bonetti
0

Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), Γιόχαν-Ντίτριχ Βέρνερ, είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, και ο γγ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας.

Ο πρωθυπουργός και ο κ. Βέρνετ συζήτησαν την στρατηγική του ESA για την Ελλάδα, ενώ χαιρετίστηκε η δυναμική είσοδος της χώρας μας στις δραστηριότητες του Οργανισμού κατά τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, εξετάστηκε η δημιουργία θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων διαστημικής τεχνολογίας στην Ελλάδα, η οποία θα επιτρέψει την ανάπτυξη νεοφυών εταιρειών με δραστηριοποίηση στο χώρο του διαστήματος, με την υποστήριξη του ESA.

Όπως επισήμανε ο κ. Βέρνερ, κάθε ευρώ επένδυσης στο διάστημα επιστρέφει 6 ευρώ στην εθνική οικονομία.

Στη συνάντηση έγινε ακόμα μνεία στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της γερμανικής εταιρείας OHB, για τη σύσταση κοινής εταιρείας που θα συμμετέχει στην κατασκευή δορυφορικών και διαστημικών συστημάτων. Οι παραπάνω ενέργειες έχουν σαν σκοπό την ανάσχεση του brain drain και την ενίσχυση της ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και αξίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM