Τέλος το Ποτάμι: Αναστολή λειτουργίας και διακοπή χρηματοδότησης 500.000 ευρώ

Τέλος το Ποτάμι: Αναστολή λειτουργίας και διακοπή χρηματοδότησης 500.000 ευρώ Facebook Twitter
6

Με πρόταση για αναστολή λειτουργίας και διακοπή χρηματοδότησης για το Ποτάμι προσέρχεται το Πολιτικό Συμβούλιο στην Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων που θα συνεδριάσει στις 24 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την εισήγηση, το Ποτάμι θα ζητήσει την διακοπή της χρηματοδότησης του κόμματος (100.000 ευρώ ετησίως), η οποία σε αντίθετη περίπτωση θα εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι τις ερχόμενες ευρωεκλογές.

Καθώς το Ποτάμι έλαβε στις ευρωεκλογές 2019 ποσοστό 1,52%, προβλέπεται να χρηματοδοτείται μέχρι τις επόμενες ευρωεκλογές με ένα ποσό της τάξης των 100.000 ευρώ ετησίως (500.000 ευρώ συνολικά) όπως άλλωστε έχει συμβεί στο παρελθόν με όλα τα κόμματα που έχουν πάρει στις εκλογές πάνω από 1,5%.

Στο σκεπτικό της πρότασης για αναστολή του κόμματος επισημαίνεται ο αποδεκατισμός των τοπικών ομάδων του Ποταμιού και η ανησυχία για τον κίνδυνο να μετατραπεί σε «κόμμα σφραγίδα».

Στο πλαίσιο αυτό το Πολιτικό Συμβούλιο υπενθυμίζει την απόφαση Θεοδωράκη να προσφέρει 500.000 ευρώ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης διαρροής εγκεφάλων στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι δύο μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου διαφώνησαν με την πρόταση αναστολής λειτουργίας του κόμματος, θεωρώντας ότι παρά την πολιτική συγκυρία, γρήγορα το πολιτικό σύστημα, που σήμερα φαίνεται να κυριαρχεί, θα εξαντλήσει τα όριά του. Σύμφωνα με τις διατυπώσεις τους οι αναγκαίες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν, η πολυαναμενόμενη ανάπτυξη δεν έρχεται, τα ακροδεξιά συνθήματα αυξάνονται και όλα αυτά επιβάλουν τη συνέχιση της ύπαρξης του Ποταμιού.


Το κείμενο της εισήγησης του πολιτικού συμβουλίου του Ποταμιού

Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δώρο Τασούλα στην Σακελλαροπούλου κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο

Πολιτική / Το δώρο Τασούλα στην Σακελλαροπούλου κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο

«Αναλαμβάνετε σε καιρούς αβέβαιους, με πολλές εντάσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας, σε έναν κόσμο μεταβατικό και σε μια εποχή αλλεπάλληλων κρίσεων» είπε η Κ. Σακελλαροπούλου στον Κ. Τασούλα
LIFO NEWSROOM
Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Πολιτική / Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Η κυβέρνηση θα πέσει εάν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας - Δεν έχω δει τον Κυριάκο τόσο κατεστραμμένο όσο ήταν όταν γύρισε από τα Τέμπη, είπε ως αδελφή του πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM