«Σύννεφα» στη ΔΗΜΑΡ

«Σύννεφα» στη ΔΗΜΑΡ Facebook Twitter
0

Συγκρουσιακό ήταν το σκηνικό στη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, το Σαββατοκύριακο, με 24 μέλη να προτιμούν το λευκό στην ψηφοφορία για τις θέσεις του Φώτη Κουβέλη. 76 μέλη ψήφισαν τις θέσεις του προέδρου του κόμματος.

Μεταξύ αυτών που έριξαν λευκό ήταν και ο Σπύρος Λυκούδης ο οποίος στην ομιλία του εξέφρασε τη διαφωνία του με τις κεντρικές επιλογές της ηγεσίας, όπως η αποχώρηση από την κυβέρνηση ή η στάση που τηρεί έναντι των πρωτοβουλιών για την Κεντροαριστερά.

«Επί μήνες συζητούσαμε με πολλούς από εκείνους που αποδέχθηκαν την πρόσκληση. Επί 10 μήνες μαζί τους συζητούσαμε και δεν αποφασίσαμε. Για ποιους αποφασίσαμε σε ώρες; Για τον Λοβέρδο και τον Καστανίδη, όταν έπρεπε βιαστικά να παρουσιάσουμε κάτι» είπε χαρακτηριστικά.

«Η σημερινή μας πολιτική είναι αντιφατική» εξήγησε ο κ. Λυκούδης, εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξη του στον Φώτη Κουβέλη. Κριτική για την αποχώρηση από την κυβέρνηση εκφράστηκε και από άλλα στελέχη, όπως ο κ. Ψαριανός.

Στη δευτερολογία του ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι δεν χρειάζονται περιχαρακώσεις, υποκειμενισμοί και εγωκεντρισμοί και ζήτησε σεβασμό των συλλογικών αποφάσεων.

Κριτική στις κινήσεις της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την κίνηση των 58 για την κεντροαριστερά,  ασκεί σήμερα με άρθρο του στο «Έθνος» και ο Ν. Μπίστης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Πολιτική / Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει το Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Πολιτική / Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκείται κεντρικά, δηλώνει με έμφαση το Μαξίμου προς βουλευτές και υπουργούς που ζήτησαν αυξήσεις στους μισθούς πυροσβεστών, λιμενικών και αστυνομικών
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Στη Σύνοδο θα μετάσχει η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε., η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και χώρες εκτός Ε.Ε.
LIFO NEWSROOM
Εθνικιστικές κορώνες Πλεύρη για το σύνθημα στην παρέλαση: Τι να φωνάζουν, «περνά, περνά η μέλισσα;» και «μικρό μου πόνι»;

Πολιτική / Εθνικιστικές κορώνες Πλεύρη για το σύνθημα στην παρέλαση: Τι να φωνάζουν, «περνά, περνά η μέλισσα;» και «μικρό μου πόνι»;

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δικαιολόγησε απολύτως τα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση και για τα οποία έκανε παρέμβαση η Τουρκία
LIFO NEWSROOM