Spiegel: Κόντρα Γιούνκερ-Μέρκελ λόγω Ελλάδας

Spiegel: Κόντρα Γιούνκερ-Μέρκελ λόγω Ελλάδας Facebook Twitter
1

Τεταμένες σχέσεις Ζαν Κλωντ Γιούνκερ-Άνγκελα Μέρκελ λόγω Ελλάδας αποκαλύπτει σε δημοσίευμα του το περιοδικό Spiegel.

Αποκαλύπτει είναι μια συνομιλία μεταξύ των δύο που σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό έγινε μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου και του επικεφαλής της Κομισιόν.

 «Ο Επίτροπός μου, έλαβε το έγγραφο το πρωί της συνεδρίασης» παραπονέθηκε η Μέρκελ αναφερόμενη στο Γερμανό επίτροπο Έτινγκερ. «Γιατί ο δικό σου Επίτροπος;» απάντησε ψύχραιμα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Αυτός είναι ο δικός μου Επίτροπος»...



Το περιοδικό σημειώνει ότι αυτό ήταν μια προειδοποίηση του Γιούνκερ αφού για εκείνον  «οι Επίτροποι προτείνονται από τα κράτη μέλη, αλλά δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα του κράτους μέλους τους».

Το Spiegel εκτιμά ότι η τεταμένη σχέση έχει ως βάση της το ερώτημα «ποιος τελικά κυβερνά την Ευρώπη;», καθώς η ισορροπία μετατοπίστηκε λόγω της κρίσης προς το Βερολίνο που έχει και τα περισσότερα χρήματα.


Το δημοσίευμα, υποστηρίζει πως οι άνθρωποι της Μέρκελ θα προτιμούσαν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να κρατούσε μια πιο ψυχρή στάση απέναντι στον Τσίπρα, εκτιμώντας ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν συμμερίζεται την επιθυμία του Έλληνα Πρωθυπουργού να συρρικνώσει τη δύναμη της Μέρκελ και να οικοδομήσει  μια νέα Ευρώπη.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργιάδης: Προτιμώ ένας ασθενής να πληρώσει λίγα λεπτά παραπάνω παρά να μην βρει το φάρμακό του

Πολιτική / Γεωργιάδης: Προτιμώ ένας ασθενής να πληρώσει λίγα λεπτά παραπάνω παρά να μην βρει το φάρμακό του

«Όταν αυξάνεται η λιανική τιμή ενός φαρμάκου και η ποσοστιαία συμμετοχή παραμένει ίδια, αυξάνεται κατά κάτι και η συμμετοχή» υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τελικά από ότι φαίνεται, κάποιοι στην ΕΕ νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να διατάζουν τους υπόλοιπους αντί να συνεργάζονται σαν ισότιμοι μαζί τους.