Χλιαρές οι πρώτες αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Χλιαρές οι πρώτες αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

 «Όλοι αντιλαμβάνονται κάτω από ποιες συνθήκες γίνονται όλες αυτές οι διαδικασίες, τις πιέσεις και όχι μόνο.. Από εκεί και πέρα πας σε έναν συμβιβασμό, να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση» τόνισε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχετικά με την ελληνική πρόταση που κατατέθηκε στους θεσμούς.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, παραδέχθηκε ότι «το "όχι" των πολιτών την προηγούμενη Κυριακή στο δημοψήφισμα, ήταν "όχι" σε πολλά από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές», επισημαίνοντας ότι «δεν είναι τόσο απλό να ωραιοποιήσουμε και να εξωραΐσουμε κάποια πράγματα τα οποία όμως συντελούνται κάτω από συνθήκες, οι οποίες δυστυχώς δεν έχουν κάποιο άλλο περιθώριο, συνθήκες ασφυκτικής πίεσης και απειλής».

«Με τα εν λόγω μέτρα δεν συνεχίζεται η εσωτερική υποτίμηση, καθώς δε έχουμε μείωση συντάξεων και μισθών» εκτίμησε ο κ. Κουρουμπλής, ενώ ανέφερε ότι η αύξηση των εισφορών στις συντάξεις θα πάει υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος.

Βίτσας: Οι πολίτες ψήφισαν ότι η κυβέρνηση μπορεί να τα καταφέρει

«Την Κυριακή οι πολίτες δεν απέρριψαν το ένα μέτρο και είπαν "ναι" στο άλλο, αλλά κυρίως ψήφισαν βάσει της λογικής ότι «αυτή η κυβέρνηση μπορεί να τα καταφέρει» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, λίγο πριν από την έναρξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Όπως εκτίμησε, «βρισκόμαστε λίγο πριν από την οριστικοποίηση της συμφωνίας» και ότι το πλαίσιο συμφωνίας περιέχει τρεις βασικές παραμέτρους:

-Δημοσιονομικά ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, με μέτρα που έχουν αναδιανεμητικό χαρακτήρα, αν και "περιέχουν βάρη που δεν θα θέλαμε ως κυβέρνηση να υπάρχουν".

-Συμφωνία για έναρξη τον Οκτώβριο διαλόγου για αναδιάρθρωση του χρέους, το οποίο "όλοι παραδέχονται ότι είναι μη βιώσιμο".

- "Σαφείς αναφορές" για το αναπτυξιακό πακέτο που "τόσο έχει ανάγκη η χώρα".

Όλες οι εξελίξεις live εδώ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM