Spiegel: O κατάλογος με τις φρικαλεότητες

Spiegel: O κατάλογος με τις φρικαλεότητες Facebook Twitter
3

Ο κατάλογος με τις φρικαλεότητες τιτλοφορείται το αποψινό πρωτοσέλιδο της ηλεκτρ. έκδοσης του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Mε αυτή τη φράση επιλέγει να χαρακτηρίσει το περιοδικό τα μέτρα που ζητεί το Eurogroup να κάνει αποδεκτά η Ελλάδα, κάνοντας μάλιστα λόγο πως ο κατάλογος ερμηνεύεται σαν «ηθελημένη ταπείνωση» της χώρας και σχολιάζει πως είναι σαν να γίνεται προσπάθεια να μην υπάρξει συμφωνία με οποιοδήποτε κόστος.


Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό το κείμενο που προσπαθεί να επιβάλει το Eurogroup αποτελείται από τρία μέρη:


-Τα πρώτα μέτρα θα πρέπει να περάσουν ως την επόμενη Τετάρτη 15 Ιουλίου στο ελληνικό κοινοβούλιο, προκειμένου να αποκατασταθεί η «εμπιστοσύνη» των εταίρων στον Αλέξη Τσίπρα . Αυτά περιλαμβάνουν τις αλλαγές στο ΦΠΑ και το ασφαλιστικό σύστημα . Επιπλέον, ζητείται μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και πλήρη ανεξαρτησία της ελληνικής στατιστικής αρχής ΕΛΣΤΑΤ .


Δεύτερον-γράφει το γερμανικό περιοδικό- ακολουθούν μια σειρά αιτήματα, τα οποία πρέπει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση πριν από τις διαπραγματεύσεις για πρόγραμμα διάσωσης .


Τρίτον , οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν τις οικονομικές ανάγκες της Ελλάδας για τα επόμενα τρία χρόνια που θα διαρκεί το πρόγραμμα . Στο πλαίσιο αυτό ενδέχεται να απαντηθεί και το ερώτημα για το πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα του χρέους της χώρας.

Και εδώ το περιοδικό υπογραμμίζει και πάλι πως τα παραπάνω είναι μόνο για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη.


Στη συνέχεια-γράφει το γερμανικό περιοδικό -η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει ως τις 20 Ιουλίου και πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων, θέματα όπως η εξεύρεση τρόπου αντιστάθμισης της δικαστικής απόφασης που έκρινε παράνομες τις περικοπές στα συντάξεις το 2012 .

Θα πρέπει επίσης να επιλυθούν και «λεπτομέρειες», όπως το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή και η ιδιωτικοποίηση του ελληνικού φορέα εκμετάλλευσης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας ΑΔΜΗΕ, γράφει το Spiegel. "Επιπλέον, και αυτό είναι το νέο, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ζητούν μια σειρά άλλων μέτρων, όπως περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις είτε με ελληνική πρόταση, είτε με την γερμανική που προβλέπει τη δημιουργία Ταμείου ύψους 50 δις.ευρώ», προσθέτει.


Το τρίτο μέρος του κειμένου αναφέρεται στις οικονομικές απαιτήσεις, γράφει το Spiegel: " To Eurogroup εκτιμά ότι οι ελληνικές χρηματοδοτικές ανάγκες για τα επόμενα τρία χρόνια - και επομένως το πεδίο εφαρμογής του νέου προγράμματος – ανέρχονται σε 82 -86 δις. ευρώ» .Σχετικά με το θέμα του δημόσιου χρέους , το κείμενο του Eurogroup αναφέρει: Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά δεν είναι δυνατόν να υπάρξει κούρεμα".

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μην δειλιάσουν ποτέ»

Πολιτική / Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μη δειλιάσουν ποτέ»

«Θα έρθουν στιγμές απογοήτευσης και ματαιότητας, όμως πρέπει να έχετε πάντοτε στο μυαλό σας ότι υπηρετείτε την Ελλάδα» είπε απευθυνόμενους στους υποψήφιους ακολούθους πρεσβείας
LIFO NEWSROOM
Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

Πολιτική / Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

«Δεν υπήρξε συμφωνία για το πλαίσιο συζήτησης για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», τονίζουν διπλωματικές πηγές σχετικά με τα λεγόμενα του Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Διεθνή / Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Ο Φιντάν είπε ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ «συνεχίζει να προστατεύει με προσοχή τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι «κατά την τελευταία μας επίσκεψη στην Αθήνα, δείξαμε την αποφασιστική μας στάση στο θέμα αυτό»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Σκεφτομαι οτι οσες φορες,σε παρελθοντα σχολια μου, χαρακτηριζα το Der Spiegel ως ενα σοβαρο,υπευθυνο και αντικειμενικο ενημερωτικο εντυπο,παντοτε υπηρχαν καποιοι οι οποιοι διαφωνουσαν.Ας ειναι.Το θεμα ειναι οτι δεν χρειαζεται πλεον να χαρακτηριζουμε εμεις την σταση της Γερμανιας απεναντι στην χωρα μας.Υπαρχουν πλεον καποιοι οι οποιοι κανουν αυτη την δουλεια για λογαριασμο μας.Και μαλιστα πολυ καλα.Και ειναι και Γερμανοι.
O Σόιμπλε δείχνει με την στάση του ότι ακόμη κι αν συμφωνήσει ο Τσίπρας στα απαράδεκτα μέτρα που έχει προτείνει, θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να βγει η Ελλάδα από μόνη της από το ευρώ.Μήπως τελικά ο Σόιμπλε είναι αυτός που πρέπει να φύγει; Εκτός κι αν θεωρεί αυτός και οι παρατρεχάμενοι του (Ντάισελμπλουμ, Ντράγκι κλπ) την ΕΕ τσιφλίκι τους.
Μαρεσει που "αλλαξαμε βρακι" και στειλαμε τον Τσαλακωτο να τους κατευνασει...Ρε Βαρουφακης και παλι Βαρουφακης, να τους λεει αυτο που πραγματικα ειναι ο Σοημπλε και οι περι αυτον: πολιτικοι και οικονομικοι τρομοκρατες! Ολοι σχεδον οι σκεπτομενοι ανθρωποι στην Ευρωπη εχουν ξεσηκωθει εναντιον τους μετα τα σημερινα...