Ρέντσι: Η συμφωνία έδειξε ότι η Ευρώπη δεν κυβερνάται από ένα κράτος

Ρέντσι: Η συμφωνία έδειξε ότι η Ευρώπη δεν κυβερνάται από ένα κράτος Facebook Twitter
1

«Το αποτέλεσμα και η συμφωνία δείχνουν πως η Ευρώπη δεν κυβερνάται από ένα κράτος», ανέφερε ο Ματέο Ρέντσι σε δηλώσεις του μετά το τέλος της Συνόδου. Όπως είπε ακόμη ο Ιταλός Πρωθυπουργός,  η Ιταλία ήταν αντίθετη με το σχέδιο που προέβλεπε τη διαχείριση της ελληνικής περιουσίας από εταιρεία που θα είχε έδρα στο Λουξεμβούργο. 

«Ζήτησα με έμφαση να μην επιλεγεί ως έδρα του ταμείου επενδύσεων το Λουξεμβούργο, διότι το θεωρούσα ταπείνωση, το είπα με έμφαση», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι κατά την συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την ολοκλήρωση της συνόδου των Βρυξελλών.

«Μετά το δημοψήφισμα, αποφασίσθηκε να συνεχισθούν οι συνομιλίες και να επιτευχθεί μια συμφωνία. Όπως και τελικά έγινε, με την συνεισφορά όλων», πρόσθεσε ο Ρέντσι.

«Παραμένει η ανάγκη για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση, να επενδύσουμε περισσότερο στην ανάπτυξη. Πρέπει να ποτίσουμε το φυτό της Ευρώπης, διαφορετικά θα ξεραθεί», δήλωσε, επίσης ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Ρέντσι ήταν από τους φιλικούς προς την Ελλάδα ηγέτες και μάλιστα χθες στους διαδρόμους των Βρυξελλών είχε έντονη φραστική αντιπαράθεση με τον Ολλανδό Πρωθυπουργό για  τις απαιτήσεις του Ρούτε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δυστυχώς από ένα κράτος κυβερνάται...τι να λέμε τώρα...τους βοηθήσαμε και μεις με τη συμπεριφορά μας 5 μήνες τώρα.Αισθάνομαι ανακούφιση,θυμό, αβεβαιότητα...ελπίζω?????.....