Βαλαβάνη: Την έδρα δεν τη δίνω γιατί με κατηγόρησαν

Βαλαβάνη: Την έδρα δεν τη δίνω γιατί με κατηγόρησαν Facebook Twitter
11

Στο ζήτημα με τις 200 χιλιάδες ευρώ που φέρεται να έβγαλε η μητέρα της από την τράπεζα αναφέρθηκε η απερχόμενη αν. υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής. Η κ. Βαλαβάνη αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την απόσυρση του ποσού από την τράπεζα ενώ καταφέρθηκε και εναντίον σάιτ το οποίο, όπως είπε, δημοσίευσε φωτογραφία στην οποία εικονίζεται η ίδια με τη μητέρα της. Όπως είπε το σάιτ υπαινίχθηκε ότι η φωτογραφία είναι πρόσφατη, «άρα η υπουργός διά ζώσης ειδοποίησε τη μητέρα της για τα επερχόμενα capital controls».

Όπως είπε η πρώην πλέον υπουργός, αυτοί που δημοσίευσαν την πλαστή φωτογραφία δεν πρόσεξαν ότι φοράει μια τιρκουάζ μπλούζα ενώ εκείνη από τότε που πέθανε ο άνδρας της πριν από μερικούς μήνες δεν έχει βγάλει τα μαύρα. Η κ. Βαλαβάνη τόνισε επίσης ότι αυτοί που δημοσίευσαν τη φωτογραφία φρόντισαν και να αφαιρέσουν από αυτή τον άνδρα της που επίσης εικονιζόταν. Τόνισε ότι η φωτογραφία είναι από εκδήλωση του 2012 στην Αγ. Γαλήνη.

Σημείωσε ότι  "δεν έχω τη δυνατότητα «να επικοινωνώ με τον σύζυγο μου στο υπερπέραν».

«Όπως καταλαβαίνετε μετά από αυτά και να ταλαντευόμουν να παραδώσω την έδρα μου, τώρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να την  παραδώσω. Να σε κατηγορήσουν και για ζητήματα διαφθοράς είναι πολύ βαρύ», τόνισε η κ. Βαλαβάνη.

Επίσης αναφέρθηκε και στον Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας και για αυτόν και για την υπόθεση της: "Αυτό το Σαββατοκύριακο ο κανιβαλισμός ήταν στις δόξες του".

Για το κομμάτι της παράδοσης του υπουργείο τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ούτε τον Ευκλείδη, ούτε τον Τρύφωνα τους ζηλεύω. Βέβαια αυτή η θέση θα επανέλθει στα φυσιολογικά της. Ολο το προηγούμενο εξάμηνο, λόγω της διαπραγμάτευσης ο ΥΠΟΙΚ ήταν απών στο εξωτερικό».


Υπογράμμισε ακόμη ότι είναι πλέον πολύ δύσκολη η πραγματοποίηση του ονείρου ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος. «Αυτό που μας στέρησε τη δυνατότητα μιας ουσιαστικής συνεργασίας -δεν κάτσαμε να βάλουμε στο χαρτί τι κάνουμε -μας έβαλε τη δυνατότητα να ονειρευτούμε ένα δικαιότερο φορολογικό συστημα. Τώρα αυτό το όνειρο γίνεται πολύ δυσκολότερο» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δικαιότερο φορολογικό σύστημα δεν μπορεί να γίνει χωρίς βαθιές αλλαγές. Εύχομαι και ελπίζω σήμερα αυτοί που έχουν τη δυνατότητα τελικά να το κάνουν το δικαιότερο φορολογικό σύστημα» είπε. 

«Δυστυχώς τα βάρη που επιβάλλονται πάνω σε άλλα δυσβάστακτα βάρη δεν θα μπορεί να αναιρέσουντα βάρη που υφίστανται οι πραγματικοί δημιουργοί του πλούτου. Εμείς δεν μπορέσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα σ' αυτή την κατεύθυνση» υπογράμμισε η κυρία Νάντια Βαλαβάνη.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Πολιτική / Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει το Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Πολιτική / Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκείται κεντρικά, δηλώνει με έμφαση το Μαξίμου προς βουλευτές και υπουργούς που ζήτησαν αυξήσεις στους μισθούς πυροσβεστών, λιμενικών και αστυνομικών
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Στη Σύνοδο θα μετάσχει η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε., η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και χώρες εκτός Ε.Ε.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια