Γιατί οι νεαρές Ρωσίδες είναι τόσο πρόθυμες να παντρευτούν Κινέζους

Γιατί οι νεαρές Ρωσίδες είναι τόσο πρόθυμες να παντρευτούν Κινέζους Facebook Twitter
Φωτ. / Χ
0

Κάποτε για την Κίνα, η Σοβιετική Ένωση συχνά αναφερόταν και ως «μεγάλος αδελφός», πλέον όμως οι ρόλοι αντιστράφηκαν.

Η Κίνα βασιζόταν στη Ρωσία για όπλα, χρηματοδότηση αλλά και πολιτική υποστήριξη, ενώ ερχόμενοι στο σήμερα η χώρα κατηγορείται πως πλέον εκείνη στηρίζει την «πολεμική μηχανή» του Βλαντιμίρ Πούτιν. Την ώρα που ο πρόεδρος της Ρωσίας αναμένεται να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του αυτό τον μήνα, έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο βίντεο όπου κάποιοι μέσω της τεχνητής νοημοσύνης προσπαθούν να «ενώσουν» περισσότερο τις δύο χώρες.

Αναλυτικότερα Κινέζοι, παρουσιάζουν στα βίντεο τους όμορφες νεαρές Ρωσίδες που εκφράζουν τον θαυμασμό τους για τη χώρα αλλά και την επιθυμία τους να παντρευτούν Κινέζους άνδρες. Οι γυναίκες στα βίντεο μιλούν άπταιστα κινέζικα και παραπονιούνται ότι οι Ρώσοι άνδρες είναι μεθυσμένοι και τεμπέληδες. Παράλληλα εξυμνούν την κινεζική κοινωνία και τεχνολογία, δείχνοντας πρόθυμες να μαγειρεύουν, να πλένουν ρούχα και να κάνουν οικογένεια με έναν Κινέζο. Ωστόσο γρήγορα έγινε αντιληπτό πως είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Τα βίντεο είναι φτιαγμένα με «φθηνά» εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης και δημιουργούνται εύκολα με μικρά δείγματα πραγματικού υλικού. Με μεταγλώττιση και λογισμικό επεξεργασίας βίντεο, μπορεί κανείς να μετατρέψει οποιαδήποτε γυναίκα σε «όνειρο Κινέζου εργένη». Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό μίας Ουκρανής που σπουδάζει στην Αμερική, η οποία σοκαρίστηκε όταν είδε την εικόνα της να μιλάει κινέζικα με φόντο το Κρεμλίνο. Βρήκε δεκάδες λογαριασμούς που χρησιμοποιούσαν το πρόσωπό της. «Αηδίασα και ένιωσα ότι παραβιάστηκε η προσωπική μου αυτονομία», κατήγγειλε.

Τα βίντεο, που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες προβολές, ορισμένα χρησιμοποιούνται για την πώληση προϊόντων ή απλώς για να δοξάσουν την Κίνα. Ωστόσο πρόσφατα τέθηκαν υπό έλεγχο, ενώ μόλις τον περασμένο μήνα η κύρια ρυθμιστική αρχή του κυβερνοχώρου της Κίνας ανακοίνωσε κανονισμούς οι οποίοι, μεταξύ άλλων, απαιτούν τη ρητή επισήμανση των απομιμήσεων που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη.

Με πληροφορίες από Economist

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνδυνοι από τον υδράργυρο στην εγκυμοσύνη- Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τech & Science / Κίνδυνοι από τον υδράργυρο στην εγκυμοσύνη - Γιατί οι γυναικολόγοι λένε όχι σε διατροφή με τόνο στην κύηση

Ο υδράργυρος εισέρχεται στην τροφική αλυσίδα κυρίως μέσω της ρύπανσης των θαλασσών και των ποταμών και απορροφάται από τους οργανισμούς μέσω των φυκιών και του πλαγκτού
LIFO NEWSROOM