Η Nasa στοχεύει στην εξόρυξη πόρων στη Σελήνη την επόμενη δεκαετία

NASA: Στόχος της επόμενης δεκαετίας η κατασκευή ορυχείου στη Σελήνη Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Unsplash
0

Η NASA φιλοδοξεί να εξορύξει πόρους στη Σελήνη μέσα στην επόμενη δεκαετία, με στόχο την εκσκαφή του εδάφους της μέχρι το 2032.

Ειδικότερα, η Nasa σχεδιάζει να στείλει Αμερικανούς στο φεγγάρι μέχρι το 2025 στο πλαίσιο της αποστολής Artemis, συμπεριλαμβανομένων μίας γυναίκας και ενός μαύρου αστροναύτη. Οι συγκεκριμένοι θα είναι οι πρώτοι άνθρωποι που θα προσγειωθούν στη Σελήνη μετά τους αστροναύτες του Apollo 17 το 1972. Η αποστολή έχει ως στόχο την περαιτέρω εξερεύνηση της σεληνιακής επιφάνειας. Θα συλλέξει πληροφορίες για ένα ταξίδι στον Άρη, κάτι που η διαστημική υπηρεσία ελπίζει ότι θα γίνει αργότερα.

«Θα συνεργαστούμε με εμπορικούς και διεθνείς εταίρους και θα δημιουργήσουμε την πρώτη μακροπρόθεσμη παρουσία στη Σελήνη. Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσουμε ό,τι μάθουμε στη Σελήνη και γύρω από αυτήν, για να κάνουμε το επόμενο τεράστιο άλμα: να στείλουμε τους πρώτους αστροναύτες στον Άρη», αναφέρει η NASA στον ιστότοπό της.

Αρχικά η διαστημική υπηρεσία θα εξετάσει τρόπους για την ανάπτυξη των αποθεμάτων οξυγόνου και νερού στην άνυδρη επιφάνεια της Σελήνης, η οποία δεν έχει αναπνεύσιμο αέρα στην αραιή ατμόσφαιρά της, και αργότερα θα επεκταθεί στην εκμετάλλευση άλλων ορυκτών, όπως ο σίδηρος. Αργότερα αυτό το μήνα, η NASA θα εκτοξεύσει στη Σελήνη το πρώτο γεωτρύπανο και ελπίζει ότι μέχρι το 2032 θα είναι έτοιμη η εγκατάσταση επεξεργασίας ορυκτών πόρων.

«Προσπαθούμε να επενδύσουμε στην φάση εξερεύνησης και να κατανοήσουμε τους πόρους για να μειώσουμε το ρίσκο και να διασφαλίσουμε ότι οι εξωτερικές επενδύσεις θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη και την παραγωγή», δήλωσε ο Τζέραλντ Σάντερς, πυραυλικός επιστήμονας του διαστημικού κέντρου Τζόνσον της NASA, κατά τη διάρκεια συνεδρίου της εξορυκτικής βιομηχανίας στο Μπρισμπέιν. «Ακόμη όμως ξύνουμε την επιφάνεια», πρόσθεσε.

Βασικός στόχος της αποστολής Artemis είναι η ανάπτυξη και προώθηση της εμπορικής δραστηριότητας στο Διάστημα. Οι ιδιωτικές εταιρείες πυραύλων αναμένεται να είναι οι πρώτες που θα χρησιμοποιήσουν τους πόρους του φεγγαριού για καύσιμα.

Στη δεύτερη φάση της αποστολής Artemis που θα εκτοξευθεί το 2024 και θα διαρκέσει οκτώ ημέρες, θα επιβαίνουν τέσσερις αστροναύτες. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που αστροναύτες θα κάνουν τον γύρο της Σελήνης από το 1972.

Τον Απρίλιο, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε τους τέσσερις αστροναύτες που θα συμμετάσχουν στην αποστολή Artemis. Η Κριστίνα Κοχ θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα ταξιδέψει στο φεγγάρι ενώ έχει ήδη περάσει συνολικά 328 ημέρες από τη ζωή της στο Διάστημα.

Ο Βίκτορ Γκλόβερ, αεροπόρος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, θα είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός αστροναύτης στην Ιστορία που θα συμμετάσχει σε αποστολή στη Σελήνη. Τα άλλα δύο μέλη της αποστολής είναι ο Τζέρεμι Χάνσεν, ο πρώτος Καναδός που επιλέχθηκε ποτέ για αποστολή στο φεγγάρι και ο Ριντ Γουάιζμαν, κυβερνήτης της αποστολής Artemis II.

Με πληροφορίες από Guardian

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Τech & Science / Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Οι λανθασμένες απαντήσεις υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη σε μια μηχανή αναζήτησης στην οποία απευθύνονται περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι για έγκυρες πληροφορίες
NEWSROOM
Καρκίνος του πνεύμονα: Νέο φάρμακο καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία στην ιστορία

Τech & Science / Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές

Ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα - Η νέα θεραπεία μοιάζει αποτελεσματικότερη απ' οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία - Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο, με 1,8 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο
NEWSROOM
Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τech & Science / Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τα παιδιά που τρώνε τακτικά σνακ από φιστίκια από 4 έως 6 μηνών και πάνω, έχουν 71% λιγότερες πιθανότητες να έχουν αλλεργία στα φιστίκια στα 13, σύμφωνα με έρευνα.
NEWSROOM
Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Τech & Science / Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Οι εναλλακτικές λύσεις νικοτίνης σε ηλεκτρονικά τσιγάρα στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, μπορεί να είναι πιο ισχυρές και εθιστικές από την ίδια τη νικοτίνη σύμφωνα με τον FDA
NEWSROOM
ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM