Ιταλία: Πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Apple για τα αδιάβροχα iPhone

Ιταλία: Πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Apple για τα αδιάβροχα iPhone Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Apple επέβαλε η αρχή ανταγωνισμού της Ιταλίας για επιθετικές και παραπλανητικές πρακτικές σχετικά με τα iPhone.

Η εθνική αρχή ανταγωνισμού, AGCM, διαπίστωσε ότι οι ισχυρισμοί της Apple για αδιάβροχα iPhone δεν ισχύουν υπό πραγματικές συνθήκες. Αντίθετα, η αντοχή των εν λόγω κινητών στο νερό φέρεται να ισχύει μόνο με καθαρό νερό σε εργαστηριακές συνθήκες.

Την ίδια ώρα, η AGCM κατηγόρησε την Apple ότι δεν καλύπτει τις ζημίες στο νερό υπό εγγύηση, παρά τους ισχυρισμούς ότι είναι αδιάβροχο και αυτό αποτελεί μια επιθετική πρακτική της εταιρείας.

Η σχετική διαφήμιση αναφέρει ότι τα iPhone ήταν ανθεκτικά στο νερό σε βάθος έως 4 μέτρα (13 πόδια) για 30 λεπτά και αφορά στα μοντέλα iphone 8 έως και το 11.

Η ιταλική αρχή κατηγόρησε μεταξύ άλλων την Apple για παράλογη αποποίηση ευθυνών, καθώς η εγγύηση για τα κινητά τηλέφωνα δεν φέρεται να καλύπτει ζημιές που προκλήθηκαν από υγρά, εξηγώντας ότι πρόκειται για ξεκάθαρη παραπλανητική τακτική κατά των καταναλωτών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η άρνηση της Apple να παρέχει υπηρεσία εγγύησης όταν τα εν λόγω μοντέλα iPhone υπέστησαν ζημιά από υγρά ισοδυναμούσε με ανεύθυνη εμπορική πρακτική. Συνεπώς, η εταιρεία κατηγορείται ότι άφηνε εκτεθειμένους τους ιδιοκτήτες των συσκευών αφού ήταν αναγκασμένοι να πληρώσουν οι ίδιοι το κόστος επισκευής.

Η Apple δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Με πληροφορίες από BBC

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM