Για 4η ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στην Κύπρο

Για 4η ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στην Κύπρο Facebook Twitter
0

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στους πρόποδες της οροσειράς του Τροόδους.

Στις προσπάθειες πυρόσβεσης συμμετέχουν περισσότερα από 15 αεροσκάφη και ελικόπτερα από την Κύπρο, την Ελλάδα, το Ισραήλ, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Όπως μεταδίδει το κρατικό Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανεξέλεγκτο είναι το μέτωπο στην περιοχή της Ασίνου, όπου οι φλόγες απειλούν τις κοινότητες Καννάβια και Αγία Ειρήνη. Την ίδια στιγμή, υπό μερικό έλεγχο φέρεται να είναι η φωτιά στο μέτωπο Κούρδαλι - Σπήλια.

Οι αρμόδιοι εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι σήμερα η πυρκαγιά θα κατασβεστεί, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της έχει τεθεί υπό έλεγχο. Νωρίτερα σήμερα, έγινε σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο, στην οποία πήραν μέρος ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου και ο υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης.

 

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ. Νικολάου, εκτίμησε πως είναι ίσως η μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης δασικής έκτασης στην Κύπρο σε τόσα χιλιόμετρα, μετά το Σαϊτά το 2007.

 

Εκτιμάται ότι ως τώρα έχουν γίνει στάχτη πάνω από 15 χιλ. στρέμματα. Πολλές μικρές εστίες έχουν τεθεί υπό έλεγχο, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι επίγειες επιχειρήσεις της νύχτας, διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο, σύμφωνα με το Sigmalive. Από τις 05:15 επιχειρούν τα πτητικά μέσα στην περιοχή.

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Διεθνή / Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Ραγδαία αύξηση στις κατασχέσεις, διαφθορά σε αστυνομία και δικαιοσύνη, και καρτέλ ναρκωτικών που ελέγχουν το λιμάνι του Αμβούργου. Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα μορφή οργανωμένου εγκλήματος
LIFO NEWSROOM
«Στη Βοσνία παίζεται το μέλλον των Βαλκανίων»: Ηχηρή παρέμβαση Κροάτη πρωθυπουργού υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

Διεθνή / «Στη Βοσνία παίζεται το μέλλον των Βαλκανίων»: Ηχηρή παρέμβαση Κροάτη πρωθυπουργού υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

Η ενταξιακή πορεία της Βοσνίας έχει παγιδευτεί επί σειρά ετών εξαιτίας των βαθιών εθνοτικών διαιρέσεων μεταξύ Βόσνιων, Σέρβων και Κροατών, καθώς και της δυσλειτουργικής πολιτειακής δομής που επιβλήθηκε με τη Συμφωνία του Ντέιτον το 1995
LIFO NEWSROOM
Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Διεθνή / Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Η κορυφαία κατασκευάστρια ηλεκτρονικών ειδών επικαλείται «αυξανόμενους πολιτικούς κινδύνους» για τους ημιαγωγούς και προβλέπει υψηλότερες τιμές για εξαρτήματα τηλεφώνων
LIFO NEWSROOM