Οι Led Zeppelin δεν έκλεψαν το «Stairway to Heaven»

Οι Led Zeppelin δεν έκλεψαν το «Stairway to Heaven» Facebook Twitter
2

Δικαστήριο του Λος Άντζελες αποφάσισε σήμερα ότι το διάσημο τραγούδι «Stairway to Heaven» των Led Zeppelin δεν αποτελεί αντιγραφή ενός ορχηστρικού κομματιού των Spirit, ενός συγκροτήματος της δεκαετίας του 1960.

Τη θρυλική μπαλάντα των Led Zeppelin, ενός από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ μουσικής, διεκδικούσε εδώ και δύο χρόνια ο Μάικλ Σκίντμορ, ο διαχειριστής των πνευματικών δικαιωμάτων του κιθαρίστα του συγκροτήματος Spirit, Ράντι Καλιφόρνια.

Ο Σκίντμορ ζητούσε αποζημίωση ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τους ενόρκους που συνεδρίαζαν από την Τετάρτη, ο τραγουδιστής Ρόμπερτ Πλαντ και ο κιθαρίστας Τζίμι Πέιτζ είχαν όντως πρόσβαση στο τραγούδι «Taurus» των Spirit αλλά ο Σκίντμορ δεν κατάφερε να αποδείξει ότι στοιχεία αυτού του ορχηστρικού κομματιού είναι «πραγματικά παρόμοια» με το «Stairway to Heaven».

Την Τρίτη ο Ρόμπερτ Πλαντ είχε καταθέσει στο δικαστήριο τη δική του εκδοχή για τη «γέννηση» του «Stairway to Heaven», το οποίο ηχογραφήθηκε στα τέλη του 1970-αρχές του 1971, τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του «Taurus».

Ο Ράντι Καλιφόρνια, ο συνθέτης του «Taurus», δεν είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη διεκδικώντας την πατρότητα του τραγουδιού μέχρι και τον θάνατό του από πνιγμό το 1997. Ωστόσο, σε στενούς φίλους του και σε ορισμένες συνεντεύξεις είχε πει ότι του άξιζε να αναγνωριστεί ως συνθέτης του «Stairway» και είχε χαρακτηρίσει «κλοπή» την πράξη των Led Zeppelin.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

Διεθνή / Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

 Μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να γδυθούν από τη μέση και πάνω για τις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Τech & Science / Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Οι αλγόριθμοι του YouTube και κάποιων social media εξιδανικεύουν σωματότυπους και ενοχοποιούν τα παιδιά με αυξημένο βάρος σώματος - Ενδεικτικό το γεγονός ότι στη Βρετανία ένα στα 4 κορίτσια δεν είναι ευχαριστημένο με την εμφάνισή του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια