Η 5η λεωφόρος της Νέας Υόρκης είναι ο πιο ακριβός εμπορικός δρόμος του κόσμου

Η 5η λεωφόρος της Νέας Υόρκης είναι ο πιο ακριβός εμπορικός δρόμος του κόσμου Facebook Twitter
0

Η 5η λεωφόρος στη Νέα Υόρκη παραμένει για τρίτη συνεχή χρονιά η πιο ακριβή εμπορική αρτηρία στον κόσμο, με την Κόζγουεϊ Μπέι στο Χονγκ Κονγκ και τα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι να ακολουθούν, σύμφωνα με μελέτη του μεσιτικού γραφείου Cushman and Wakefield.

Ίσως ο διασημότερος εμπορικός δρόμος του κόσμου είχε πάρει την πρωτιά από τον αντίστοιχο στο Χονγκ Κονγκ το 2014 έπειτα από δύο χρόνια παραμονής της ασιατικής αρτηρίας στην 1η θέση.

Οι δύο συνοικίες προηγούνται με μεγάλη διαφορά στην πρώτη θέση, με τη μέση τιμή των ενοικίων να είναι αντίστοιχα 29.065 δολάρια το τετραγωνικό μέτρο για τη Νέα Υόρκη (σ.σ. δηλαδή περίπου 27.000 ευρώ, σύμφωνα με την παρούσα ισοτιμία) και 27.884 δολάρια/τ.μ για το Χονγκ Κονγκ.

Οι αξίες μίσθωσης στις δύο πόλεις είναι διπλάσιες σε σχέση με άλλους κεντρικούς δρόμους οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το μεσιτικό γραφείο με την ευκαιρία της Mapic, της διεθνούς έκθεσης για την αγορά ακινήτων που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στις Κάννες.

Οι δύο πόλεις παρουσιάζουν ωστόσο φέτος μια υποχώρηση, καθώς οι μεγάλες διεθνείς εταιρίες προχωρούν σε εξορθολογισμό των δικτύων τους προς όφελος των ιστοσελίδων τους ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η 5η λεωφόρος σημείωσε επίσης μείωση 14% στα εμπορικά μισθώματα σε σχέση με το 2015. Είναι η πρώτη φορά από το τέλος της οικονομικής κρίσης που η νεοϋρκέζικη εμπορική αρτηρία παρουσιάζει μια τέτοια πτώση, υπογραμμίζει το Cushman and Wakefield που προβλέπει ότι η τάση θα συνεχιστεί το 2017.

Αιτία: Τα εμπορικά σήματα και οι διανομείς που είναι εισηγμένοι στη Γουόλ Στριτ ωθούνται από τις αγορές σε έναν αγώνα δρόμου για κέρδη, που τους ωθεί να κλείσουν τα λιγότερο «προσοδοφόρα» καταστήματά τους, μια τάση που πλήττει τις περισσότερες μεγάλες εμπορικές αρτηρίες στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, η Νέα Υόρκη γνωρίζει μια περίοδο χαμηλότερης ζήτησης προβεβλημένων εμπορικών σημάτων σε σημεία πώλησης «flagship», αυτά τα εμβληματικά καταστήματα με τις μεγαλύτερες επιφάνειες και τα υψηλότερα ενοίκια.

Στο Χονγκ Κονγκ, μαζί με τον αντίκτυπο της οικονομικής επιβράδυνσης, ο ανταγωνισμός του ηλεκτρονικού εμπορίου --που είναι κυρίως ανεπτυγμένος στην Κίνα-- οδηγούν τους διανομείς και τα εμπορικά σήματα να αναθεωρήσουν προς τα κάτω τη στρατηγική τους της εγκαθίδρυσης των επιχειρήσεών τους. Τα ενοίκια στο Κόζγουέι Μπέι έχουν υποστεί 15% μείωση φέτος, μετά την περσινή πτώση κατά 12%.

Τα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι διατηρούν την τρίτη θέση παγκοσμίως και την πρώτη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ η μέση τιμή των ενοικίων κυμαίνεται στα 13.255 δολάρια/τ.μ. (περίπου 12.300 ευρώ).

Η τιμή ανά τ.μ. παραμένει σταθερή σε σχέση με πέρυσι, παρά τη μείωση των τουριστών και των ποσών δαπανώνται κατά μέσο όρο στην διάσημη παρισινή λεωφόρο, κυρίως μετά τις επιθέσεις που έπληξαν τη Γαλλία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Ο μπλε Διόνυσος των Ολυμπιακών Αγώνων εμφανίστηκε γυμνός στο... ραδιόφωνο

Διεθνή / Γαλλία: Ο μπλε Διόνυσος των Ολυμπιακών Αγώνων εμφανίστηκε γυμνός στο... ραδιόφωνο

Ο Γάλλος τραγουδιστής Φιλίπ Κατερίν έκανε αίσθηση στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, τον Ιούλιο, όταν εμφανίστηκε ως «Διόνυσος», ημίγυμνος και βαμμένος μπλε
LIFO NEWSROOM
Κρουαζιερόπλοιο φιλοδοξεί να ταξιδέψει τον κόσμο σε τρία χρόνια αλλά κόλλησε στο Μπέλφαστε για τρεις μήνες

Διεθνή / Κρουαζιερόπλοιο φιλοδοξεί να ταξιδέψει τον κόσμο σε τρία χρόνια αλλά κόλλησε στο Μπέλφαστ για τρεις μήνες

Το Odyssey της Villa Vie Residences έφτασε στο Queen's Island στην πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας για να εξοπλιστεί πριν προγραμματιστεί να αναχωρήσει στις 30 Μαΐου
LIFO NEWSROOM
Ο γάμος της χρονιάς στη Νορβηγία: Η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζα παντρεύεται τον αμφιλεγόμενο σαμάνο αρραβωνιαστικό της

Διεθνή / Ο γάμος της χρονιάς στη Νορβηγία: Η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζα παντρεύεται τον αμφιλεγόμενο σαμάνο αρραβωνιαστικό της

Ο πριγκιπικός γάμος θα τελεστεί το Σάββατο, 31 Αυγούστου, στο πολυτελές ξενοδοχείο «Hotel Union Geiranger», στο ομώνυμο γραφικό χωριό της Νορβηγίας - Ο 49χρονος σαμάνος έχει δηλώσει πως γνώρισε την 52χρονη πριγκίπισσα σε προηγούμενη ζωή
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αναστάτωση σε πτήση στην Κίνα: Κλείδωσαν παιδί στην τουαλέτα για «τιμωρία»

Διεθνή / Αναστάτωση σε πτήση στην Κίνα: Κλείδωσαν παιδί στην τουαλέτα για «τιμωρία»

Βίντεο που δημοσιεύθηκε στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνει μία από τις γυναίκες να λέει στο κορίτσι ότι θα βγει από την τουαλέτα μόνο αν σταματήσει να κλαίει
LIFO NEWSROOM