Ως έμμισθος υπάλληλος φιλοτουρκικού λόμπι φέρεται ο νέος σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ

Ως έμμισθος υπάλληλος φιλοτουρκικού λόμπι φέρεται ο νέος σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ Facebook Twitter
0

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που αναφέρουν τον πιθανότερο «εκλεκτό» του Ντόναλντ Τραμπ για την νευραλγική θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Michael Flynn, ως έμμισθο υπάλληλο φιλοτουρκικού λόμπι.

Σύμφωνα με το  theintercept.com, ο απόστρατος αντιπτέραρχος και σύμβουλος επί χρόνια του Τραμπ, έχει ιδρύσει την επιχείρηση του Flynn Intel Group, που έχει καταχωρηθεί στο  Κογκρέσο ως οργανισμός ομάδων συμφερόντων, με πελάτη μεταξύ άλλων, τον  Κamil Ekim Alptekin, έναν Τούρκο επιχειρηματία. Μία από τις εταιρείες του Τούρκου, η Inovo BV, φέρεται να κατέβαλε στην εταιρεία του Flynn "δεκάδες χιλιάδες δολάρια" για την ανάλυση παγκόσμιων γεγονότων. Την ημέρα των εκλογών, ο Flynn δημοσίευσε άρθρο γνώμης   προτρέποντας την υποστήριξη των ΗΠΑ στον αμφιλεγόμενο πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ πίεζε παράλληλα για την έκδοση του πολιτικού αντιπάλου του Ερντογάν, Fethullah Gülen, ο οποίος σήμερα κατοικεί στην Πενσιλβάνια. "Από την πλευρά της τουρκικής άποψης, είναι σαν η Τουρκία να υποθάλπει στην Τουρκία τον Οσάμα Μπιν Λάντεν", έγραφε.

Σε δήλωση του ο Flynn είχε υποστηρίξει ότι θα κόψει τους δεσμούς με την εταιρεία του αν τοποθετηθεί σε κρατικό πόστο.

Από την πλευρά του ο Alptekin συμφωνώντας με αυτό που έγραψε ο Flynn, υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία επιρροή πάνω στις απόψεις του. «Δεν υπάρχουν χρήματα στον κόσμο που θα μπορούσαν  να κάνουν τον στρατιωτικό Flynn ή οποιοδήποτε άλλο που είναι υποψήφιος για μια θέση στο υπουργικό συμβούλιο να γράψει αυτό το άρθρο την ημέρα των εκλογών», είπε. "Δεν νομίζω ότι ακόμη και ένα δισεκατομμύριο δολάρια θα τον έπειθαν να το κάνει αυτό."

Οι δεσμοί μεταξύ Flynn Intel και Inovo BV, αναφέρονται όμως κατά καιρούς και ο Alptekin, ο οποίος εργαζόταν στο Καπιτώλιο ως  το 2003, επιβεβαίωσε ότι η Inovo BV, ολλανδική εταιρεία του, συνεργάζεται με αυτή του αμερικανού αποστράτου,  αρνείται όμως ότι γνωρίζει καλά τον Flynn, παρά τη συνεργασία. «Δεν τον ξέρω τόσο καλά, τον συνάντησα μερικές φορές», είπε.

Ο Robert Kelley, γενικός σύμβουλος του Ομίλου Flynn και το κύριο σημείο επαφής με την  Inovo, είπε στο Politico ότι στα καθήκοντα της εταιρείας περιλαμβάνεται η υποβολή εκθέσεων σχετικά με "την παρούσα κατάσταση και η  μετάβαση μεταξύ του Προέδρου Ομπάμα και του Trump."

Αυτό το διαψεύδει ο Τούρκος ιδιοκτήτης της εταιρείας με έδρα την Ολλανδία και υποστηρίζει ότι γνώριζε μεν τη θέση του Flynn κοντά στον Τραμπ, ωστόσο δεν έπαιξε αυτό ρόλο για τη συνεργασία αλλά «η φήμη του για την ακεραιότητα του, ως  ήρωας πολέμου που γνωρίζει την περιοχή».

Ο Flynn είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν εικόνες, όπως αυτό του ChatGPT αλλά και το Midjourney, μπορούν να μιμηθούν το στυλ του Χαγιάο Μιγιαζάκι λαμβάνοντας μόνο μερικές οδηγίες και μία εικόνα αναφοράς από τον χρήστη
LIFO NEWSROOM
Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

Διεθνή / Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

«Είναι ένας άνθρωπος που έκανε επτά παιδιά και τώρα έχει τέσσερα εγγόνια και κανένα από αυτά δεν θέλει να έχει σχέση μαζί του» είπε ο διάσημος ηθοποιός για τον πατέρα του
LIFO NEWSROOM
Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Διεθνή / Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Οι βουλευτές της πολιτείας συζητούν νέο νομοσχέδιο που θα επιτρέπει εργασία και τη νύχτα από τα 14 και θα καταργεί το διάλειμμα για φαγητό στους 16χρονους εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο

LiFO politics / «Η Γερμανία δυσκολεύεται να βρει τη θέση της στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται»

Ο δημοσιογράφος του γερμανόφωνου Τύπου, Φέρρυ Μπατζόγλου, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η μελλοντική κυβέρνηση της χώρας, για τον σχηματισμό της οποίας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα –το οποίο ήρθε πρώτο στις πρόσφατες εκλογές– και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ