H Γερμανία απέλασε στην Καμπούλ τους πρώτους Αφγανούς

H Γερμανία απέλασε στην Καμπούλ τους πρώτους Αφγανούς Facebook Twitter
0

Μία ομάδα 38 Αφγανών έφτασαν σήμερα στην Καμπούλ από τη Γερμανία. Πρόκειται για τους πρώτους που απελάθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής διμερούς συμφωνίας. Οι απελάσεις έγιναν μετά την απόρριψη της αίτησης χορήγησης ασύλου από τις γερμανικές αρχές, που είχαν κάνει οι Αφγανοί.

 

Χιλιάδες Αφγανοί που έχουν αιτηθεί άσυλο έχουν φτάσει στην Ευρώπη, από το 2015, μαζί με άλλους από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Οι Αφγανοί είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα που έχει αιτηθεί άσυλο από τις γερμανικές αρχές μέσα στο 2016, μετά τους πρόσφυγες από τη Συρία, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των γερμανικών αρχών.

 

Η αναφερόμενη ομάδα των Αφγανών έφτασε στην Καμπούλ από τη Φραγκφούρτη, με ειδικά ναυλωμένη πτήση, ενώ όλοι τους είναι άντρες, ανέφερε χαρακτηριστικά δημοσιογράφος του Reuters, στο αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας.

 

“Ήταν νωρίς το πρωί κι ενώ κοιμόμουν τέσσερις αστυνομικοί ήρθαν στο σπίτι μου και με συνέλαβαν,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλί Μαντάντ Νασίρι, που ζούσε στη Γερμανία για τρία χρόνια.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα επιτίθεται λεκτικά στις ΗΠΑ για τον εμπορικό πόλεμο: «Έχετε ζήσει πέρα από τις δυνατότητές σας και επωφεληθήκατε από την παγκοσμιοποίηση»

Διεθνή / Κίνα προς ΗΠΑ: «Σταματήστε την γκρίνια – Ωφεληθήκατε από την παγκοσμιοποίηση»

Καθώς ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ–Κίνας κλιμακώνεται, η Κίνα καλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν να παριστάνουν το θύμα - Τι σημαίνουν οι νέοι δασμοί για την παγκόσμια οικονομία και τεχνολογία;
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Νέος χάρτης «κόβει» το Αιγαίο στα δύο – Προς ολοκλήρωση το θαλάσσιο σχέδιο της Άγκυρας

Διεθνή / Η Τουρκία παρουσιάζει δικό της θαλάσσιο χάρτη – Χωρίζει το Αιγαίο στη μέση, βάσει «Γαλάζιας Πατρίδας»

Η Τουρκία φέρνει νέο θαλάσσιο χάρτη στο προσκήνιο, βασισμένο στη «μέση γραμμή» του Αιγαίου, εντείνοντας τις γεωπολιτικές εντάσεις με την Ελλάδα.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Κριτική για την «γυναικεία πτήση» της Blue Origin στο διάστημα: «Παραπάνω από παρωδία»

Διεθνή / Κριτική για την «γυναικεία πτήση» της Blue Origin στο διάστημα: «Τι προσέφεραν, στην πραγματικότητα;»

Έιμι Σούμερ, Ολίβια Γουάιλντ, Ολίβια Μαν, Έμιλι Ραταϊκόφσκι μεταξύ των διασημοτήτων που αντέδρασαν - Ανελέητο τρολάρισμα και στο διαδίκτυο για το μήνυμα του πολυσυζητημένου διαστημικου ταξιδιού της Blue Origin
LIFO NEWSROOM