Αγνοούνται δύο δημοσιογράφοι στην Αλέπο

Αγνοούνται δύο δημοσιογράφοι στην Αλέπο Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δύο δημοσιογράφοι του χρηματοδοτούμενου από τις ΗΠΑ, Alhurra TV, αγνοούνται στη Συρία.

Η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Βικτόρια Νιούλαντ δεν έδωσε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις καθώς οι πληροφορίες ήταν ελάχιστες.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το Broadcasting Board of Governors (BBG) υπό την εποπτεία του οποίου λειτουργεί η Φωνή της Αμερικής, καθώς και άλλοι τηλεοπτικοί δορυφορικοί σταθμοί, απηύθυνε έκκληση στη συριακή κυβέρνηση, για την άμεση απελευθέρωση των δύο δημοσιογράφων, του λιβανέζου ανταποκριτή, Μπασάρ Φαχμί και του τούρκου κάμεραμαν Κιουνίετ Ουνάλ.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο δημοσιογράφοι πιθανότατα εξαφανίστηκαν στην ΑΛέπο, όπου μαίνονται καθημερινά αιματηρές μάχες. Σημειώνεται ότι ταξίδευαν μαζί με τη γιαπωνέζα δημοσιογράφο, Μίκα Γιαμαμότο η οποία σκοτώθηκε στην ίδια πόλη, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Οι αντικαθεστωτικοί στην Αλέπο υποστηρίζουν ότι οι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν από τις κυβερνητικές συριακές αρχές.

«Η ασφάλεια των δύο δημοσιογράφων είναι πρωταρχικής σημασίας για μας, και συστήνουμε στις συριακές αρχές να εξασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή τους», δήλωσε ο Μάικλ Μίχαν μέλος του BBG.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θεατρικό έργο του Τζορτζ Κλούνεϊ σπάει ρεκόρ εισπράξεων στο Μπρόντγουεϊ

Διεθνή / «Καληνύχτα και καλή τύχη»: Το θεατρικό έργο του Τζορτζ Κλούνεϊ σπάει ρεκόρ εισπράξεων στο Μπρόντγουεϊ

Το «Καληνύχτα και καλή τύχη» συγκέντρωσε 3,3 εκατ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε σημειωθεί νωρίτερα αυτό το μήνα από τον «Οθέλλο» του Ντένζελ Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Ψευδές διαφημιστικό σποτ κατηγορεί την Ουκρανία για «ρωσοφοβική προπαγάνδα» – Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες

Διεθνή / Ψευδές διαφημιστικό σποτ κατηγορεί την Ουκρανία για «ρωσοφοβική προπαγάνδα» – Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες

Η μόνη μορφή του βίντεο που έχει εντοπιστεί είναι ως μαγνητοσκοπημένο πλάνο οθόνης τηλεόρασης, κάτι που επίσης ενισχύει τις υπόνοιες για κατασκευασμένο περιεχόμενο
LIFO NEWSROOM