Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς διπλωμάτες να αποφύγουν μετακινήσεις στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς διπλωμάτες να αποφύγουν μετακινήσεις στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη Facebook Twitter
0

Με τηλεγράφημα που απέστειλε στις αμερικανικές διπλωματικές αντιπροσωπείες σε όλο τον κόσμο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζητά από τα στελέχη του ν' αποφύγουν τα μη απολύτως απαραίτητα ταξίδια στο Ισραήλ, την Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται ένα σχετικό έγγραφο.

«Η πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και το γενικό προξενείο της Ιερουσαλήμ ζητούν από όλους τους μη αναγκαίους επισκέπτες να αναβάλουν τα ταξίδια τους στο Ισραήλ, την Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη από τις 4 Δεκεμβρίου μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2017» αναφέρεται στο διπλωματικό τηλεγράφημα, χωρίς να διευκρινίζονται οι λόγοι.

Η οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση του Τραμπ να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας έτσι την πόλη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση της διεθνούς κοινής γνώμης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM