Συγκλονίζει το μωρό στη Συρία που έχασε το μάτι του σε βομβαρδισμό

Συγκλονίζει το μωρό στη Συρία που έχασε το μάτι του σε βομβαρδισμό Facebook Twitter
4

Ο Karim, ένα μωρό μόλις δύο μηνών, έχασε το μάτι του την περασμένη εβδομάδα, από έναν βομβαρδισμό στην ανατολική Γούτα της Συρίας.

Η τραγωδία ενέπνευσε ένα κίνημα συμπαράστασης στην περιοχή αυτή, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών και πολιορκείται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.


Το βρέφος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι του και έχασε το αριστερό του μάτι από την επίθεση της περασμένης Παρασκευής, η οποία επίσης στοίχισε τη ζωή στη μητέρα του.


Το περιστατικό προκάλεσε ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης: Σύροι, και όχι μόνο, αναρτούν φωτογραφίες στα social media, στις οποίες καλύπτουν με το χέρι το ένα τους μάτι.

Οι αναρτήσεις γίνονται με το hashtag #SolidarityWithKarim.


«Παιδιά της Συρίας δείχνουν την αλληλεγγύη τους στον Karim, που έχασε το μάτι του και υπέστη κακώσεις στο κρανίο του κατά τον βομβαρδισμό του σπιτιού του στην ανατολική Γούτα, από το καθεστώς του Άσαντ. Η μητέρα του σκοτώθηκε από την επίθεση», έγραψε στο twitter ο Σύρος δημοσιογράφος Hadi Al Abdullah.


Πολλοί έχουν ενταχθεί στο κίνημα, μεταξύ αυτών και ο Βρετανός διπλωμάτης στα Ηνωμένα Έθνη, Matthew John Rycroft.


Ο πατέρας του Karim μίλησε στο πρακτορείο Anadolu και περιέγραψε τη ζωή υπό πολιορκία στην ανατολική Γούτα ως έναν «εφιάλτη». Ο Abu Muhammed πρόσθεσε πως τα άλλα παιδιά του τον βοηθούν τώρα με τη φροντίδα του Karim. «Είναι πολύ δύσκολο να βρεις μια καλή δουλειά κάτω από αυτές τις συνθήκες», είπε, προσθέτοντας ότι η οικογένεια του είχε μόνο λίγο ψωμί για φαγητό.

Συγκλονίζει το μωρό στη Συρία που έχασε το μάτι του σε βομβαρδισμό Facebook Twitter


Η έλλειψη τροφίμων στη Γούτα είναι μεγάλη, καθώς οι οργανώσεις αρωγής πασχίζουν να προσεγγίσουν την πόλη, η οποία έχει αποκλειστεί από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασάντ από το 2013.


Και άλλες τραγικές ιστορίες παιδιών από την περιοχή έχουν δει το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, αποκαλύπτοντας τη φρίκη του πολέμου. Τον Οκτώβριο, η ιστορία της Sahar Dofdaa, ενός βρέφους τεσσάρων μηνών που πέθανε από την πείνα, προκάλεσε διεθνή κατακραυγή. Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν ότι πολλά είναι τα παιδιά στην περιοχή που υποφέρουν από υποσιτισμό.

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φλόριντα: Συνελήφθη τρανς γυναίκα γιατί έπλυνε τα χέρια της στις γυναικείες τουαλέτες του Καπιτωλίου

Διεθνή / Φλόριντα: Συνελήφθη τρανς γυναίκα γιατί έπλυνε τα χέρια της στις γυναικείες τουαλέτες του Καπιτωλίου

Η 20χρονη έστειλε επιστολές στις οποίες έλεγε πως σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μια συγκεκριμένη τουαλέτα στο Καπιτώλιο στις 19 Μαρτίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας
LIFO NEWSROOM
Ο Μάρκο Πέρκοβιτς πρόκειται να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ εισιτηρίων σε μία συναυλία

Διεθνή / Ο Μάρκο Πέρκοβιτς πρόκειται να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ εισιτηρίων σε μία συναυλία

Λόγω της τεράστιας ζήτησης, υπάρχουν συζητήσεις για τη διοργάνωση μιας δεύτερης συναυλίας στις 6 Ιουλίου, η οποία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τις αρχές του Ζάγκρεμπ
LIFO NEWSROOM
Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την Ιταλία μετά την καταστροφή 17 Tesla

Διεθνή / Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την Ιταλία μετά την καταστροφή 17 Tesla

Ο Έλον Μασκ διατηρεί στενούς δεσμούς με πολιτικούς της ευρωπαϊκής δεξιάς, μεταξύ των οποίων η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία τον έχει χαρακτηρίσει «λαμπρό μυαλό» σε πρόσφατη συνέντευξή της
LIFO NEWSROOM
Η πώληση του TikTok και ο Λευκός Οίκος ως «επενδυτική τράπεζα»: Σήμερα η τελική πρόταση

Διεθνή / Η πώληση του TikTok και ο Λευκός Οίκος ως «επενδυτική τράπεζα»: Σήμερα η τελική πρόταση

Ο Τραμπ θα εξετάσει την τελική πρόταση για το TikTok καθώς πλησιάζει η προθεσμία απαγόρευσης των ΗΠΑ και η ιδιοκτήτρια εταιρεία ByteDance πρέπει να βρει μη Κινέζο αγοραστή μέχρι το Σάββατο
LIFO NEWSROOM
Στο στόχαστρο Τραμπ και το Πρίνστον: «Πάγωσε» η χρηματοδότηση, μετά τις κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Διεθνή / Στο στόχαστρο Τραμπ και το Πρίνστον: «Πάγωσε» η χρηματοδότηση, μετά τις κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Το Πρίνστον δεν έχει ενημερωθεί για τους λόγους της απόφασης - Είναι το τρίτο κορυφαίο πανεπιστήμιο που υφίσταται περικοπές από τον Τραμπ, μετά το Κολούμπια και το Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM