Η πρωταθλήτρια σκακιού που αρνείται να συμμετάσχει στο τουρνουά της Σαουδικής Αραβίας

Η πρωταθλήτρια σκακιού που αρνείται να συμμετάσχει στο τουρνουά της Σαουδικής Αραβίας Facebook Twitter
Η κινέζα Tan Zhongyi (Α) και η Ουκρανή Anna Muzychuk (Δ)
2

Ο δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια σκακιού Anna Muzychuk δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε τουρνουά που διεξάγεται στη Σαουδική Αραβία λόγω του τρόπου με τον οποίο το βασίλειο αντιμετωπίζει τις γυναίκες.

Το event ορόσημο με το έπαθλο ρεκόρ των 2 εκατομμυρίων δολαρίων διεξάγεται καθώς ο πρίγκιπας Mohammed bin Salman θέλει να επανασυστήσει το πλούσιο σε πετρέλαιο έθνος του ως πιο φιλόξενο και μετριοπαθές.

Όμως, η εκδήλωση έχει ήδη στιγματιστεί από την άρνηση χορήγησης βίζας στους Ισραηλινούς παίκτες και υπάρχουν αμφιβολίες για το αν τελικά οι Ιρανοί και οι Καταριανοί δώσουν το παρών.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, η Muzychuk δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στο τουρνουά, αναφέροντας ως αιτία τους περιορισμούς του βασιλείου στη μετακίνηση των γυναικών.

«Αποφάσισα να μην πάω στη Σαουδική Αραβία. Δεν θέλω να φορέσω αμπάγια, να συνοδεύομαι όταν θέλω να βγω έξω και να αισθάνομαι άνθρωπος δεύτερης κατηγορίας», έγραψε στο Facebook η παίχτρια με καταγωγή από την Ουκρανία.

Η αδερφή της, επίσης σκακίστρια, θα απουσιάζει από τη διοργάνωση.

Τα τουρνουά King Salman Rapid και Blitz 2017 ξεκίνησαν τη Δευτέρα, αλλά μόλις μία ημέρα αργότερα η ομοσπονδία σκακιού του Ισραήλ δήλωσε ότι διεκδικεί αποζημίωση από την FIDE για την απόρριψη των παιχτών της.

Παρά το σάλο με τις απορρίψεις και τις απουσίες η διοργάνωση έχει προσελκύσει τα μεγαλύτερα ονόματα του σκακιού, συμπεριλαμβανομένου του νούμερο ένα παγκοσμίως Magnus Carlsen.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν θέλουμε χερσαία εισβολή», λέει το Ισραήλ την ώρα που οι νεκροί στον Λίβανο ξεπέρασαν τους 560

Διεθνή / «Δεν θέλουμε χερσαία εισβολή», λέει το Ισραήλ την ώρα που οι νεκροί στον Λίβανο ξεπέρασαν τους 560

Το Ισραήλ προσπαθεί η τρέχουσα στρατιωτική του εκστρατεία κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομη, δήλωσε ο ισραηλινός επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι
LIFO NEWSROOM
«Δεν θα επαναληφθεί», είπε ο Στυλιανίδης στον Τούρκο ΥΠΕΣ για το περιστατικό με το λιμενικό

Πολιτική / «Δεν θα επαναληφθεί», είπε ο Στυλιανίδης στον Τούρκο ΥΠΕΣ για το περιστατικό με το λιμενικό

Ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο Τούρκος ΥΠΕΣ Αλί Γερλίκαγια είχαν τηλεφωνική επικοινωνία - Τι λέει η Τουρκία για το περιστατικό - Επίθεση κεμαλιστών σε Ερντογάν για τα αφύλακτα σύνορα
LIFO NEWSROOM
O Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακάμπτει δημοσκοπικά μετά τις επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο

Διεθνή / O Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακάμπτει δημοσκοπικά μετά τις επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο

Το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου ανέκτησε το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, μετά τις δολοφονίες των ανώτατων διοικητών της Χεζμπολάχ αλλά και του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Νεκρός ο επικεφαλής του τομέα πυραύλων της Χεζμπολάχ - Ξεπερνούν τους 560 οι νεκροί

Διεθνή / Λίβανος: Νεκρός ο επικεφαλής του τομέα πυραύλων της Χεζμπολάχ - Ξεπερνούν τους 560 οι νεκροί

Δεν πρέπει να υπάρξει ανάπαυλα για τη Χεζμπολάχ, λέει ο αρχηγός του στρατού - Ο στρατός ρίχνει φυλλάδια με «πολύ επικίνδυνο» barcode στον Λίβανο - Ο Λευκός Οίκος καλεί τους πολίτες των ΗΠΑ να φύγουν από τον Λίβανο
LIFO NEWSROOM