Ισπανίδα άνεργη πουλάει τα όργανά της για να επιβιώσει

Ισπανίδα άνεργη πουλάει τα όργανά της για να επιβιώσει Facebook Twitter
0

Μία ισπανίδα μητέρα αποφάσισε να πουλήσει τα μη ζωτικά της όργανα ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει μία αξιοπρεπή στέγαση για εκείνη και για την 22χρονη κόρη της.

«Αρχικά προσέφερα ένα νεφρό, τώρα προσφέρω τους κερατοειδής των ματιών μου, έναν πνεύμονά μου, ένα κομμάτι του συκωτιού μου... Πουλάω οποιοδήποτε όργανο του σώματός μου σε όποιον μπορεί να το πληρώσει» εξηγεί η Ισπανίδα στον ιστότοπο της εφημερίδας El Mundo.

Όπως αναφέρει η Le Monde, η 44χρονη γυναίκα είχε πέσει θύμα κακοποίησης από τον άντρα της, είναι άνεργη και η αναπηρία της αγγίζει το 66%, ενώ καλείται να ζήσει με 426 ευρώ το μήνα, από το επίδομα αναπηρίας της.

Η ίδια εξήγησε την απόφασή της μέσω ενός ανώνυμου βίντεο λέγοντας: «Έλαβα μία ειδοποίηση έξωσης για την κόρη μου και εμένα. Δεν έχουμε οικογένεια, δεν ξέρουμε πού να πάμε».

Σημειώνεται ότι η γυναίκα χαρακτηρίζει την απόφασή της ως πράξη απόγνωσης, ενώ φαίνεται ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με ένα ιατρό στην πόλη Μελίλια.

Η αγγελία βρίσκεται στο Διαδίκτυο εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά κανένας υποψήφιος αγοραστής δεν έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του.

Τα πράγματα είναι μάλλον δύσκολα για τη γυναίκα καθώς το 2009 ψηφίστηκε νόμος στην Ισπανία, ο οποίος απαγορεύει την παράνομη διακίνηση οργάνων, ενώ η ίδια κινδυνεύει με δώδεκα χρόνια κάθειρξης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer η Ρωσία: «Λάθος να γίνονται εικασίες για το δυστύχημα»

Διεθνή / Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer στο Καζακστάν η Μόσχα: «Λάθος οι εικασίες για το δυστύχημα»

Αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι η συντριβή στο Καζακστάν, στην οποία σκοτώθηκαν 38 άνθρωποι την ημέρα των Χριστουγέννων, προκλήθηκε από πυρά ρωσικής αεράμυνας
LIFO NEWSROOM
Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Διεθνή / Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Οι λεγόμενες «προκλήσεις απομόνωσης» έχουν γίνει δημοφιλείς στην πλατφόρμα Douyin (η κινεζική έκδοση του TikTok), ιδιαίτερα φέτος, καθώς η κινεζική οικονομία σημειώνει αδύναμη ανάπτυξη
LIFO NEWSROOM