Συνελήφθη ο δράστης που κρατούσε ομήρους επί 4 ώρες στο Παρίσι

Συνελήφθη ο δράστης που κρατούσε ομήρους επί 4 ώρες στο Παρίσι Facebook Twitter
EPA/YOAN VALAT
0

Έληξε το περιστατικό ομηρίας στο Παρίσι, ύστερα από περίπου τέσσερις ώρες, και ο δράστης συνελήφθη. 

Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε πως οι όμηροι απελευθερώθηκαν και είναι «σώοι και ασφαλείς». 

Τα κίνητρα του δράστη, που κρατούσε δύο ανθρώπους μέσα σε κτίριο στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού, παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας είχε περιλούσει με βενζίνη τον έναν από τους ομήρους.

Η κατάσταση ομηρίας ξεκίνησε λίγο μετά τις 16.00, τοπική ώρα, σε ένα κτίριο που βρίσκεται σε πολυσύχναστο δρόμο στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν και συνέλαβαν τον δράστη λίγα λεπτά πριν από τις 20.00.

 

«Το άτομο αυτό συνελήφθη και οι όμηροι δεν κινδυνεύουν», ανέφερε μέσω Twitter ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την ηλικία ή την εθνικότητα του δράστη. «Τα αιτήματά του ήταν πραγματικά αόριστα και ακατανόητα. Ο διαπραγματευτής δυσκολευόταν να τον καταλάβει», σχολίασε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.


Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως είχε απαιτήσει να τον φέρουν σε επαφή με την πρεσβεία του Ιράν για να μεταφέρει ένα μήνυμα στη γαλλική κυβέρνηση. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM