Έρχεται το τέλος του εμπάργκο στην Κούβα;

Έρχεται το τέλος του εμπάργκο στην Κούβα; Facebook Twitter
2

Το τέλος του εμπάργκο στη Κούβα είναι κοντά μετά την εκλογή δημοκρατικού υποψηφίου στη Φλόριντα, πιθανολογεί σε δημοσίευμα   της η El Pais, για την τιμωρία που έχει επιβληθεί στο καθεστώς Κάστρο εδώ και 50 χρόνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εκλογή αυτή σε συνδυασμό με τα δειλά ανοίγματα που κάνει το καθεστώς στην ελεύθερη οικονομία, δημιουργεί το καλύτερο σενάριο για την άρση του εμπάργκο που είναι πλέον ένα  λείψανο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

Η El Pais σημειώνει ότι την περασμένη εβδομάδα στην σχετική ψηφοφορία  της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, όλες οι χώρες καταδίκασαν το εμπάργκο, με εξαίρεση τις Ηνωμένες Πολιτείες που υποστηρίχτηκαν  μόνο από το Ισραήλ και το Παλάου.


»Αν το εμπάργκο έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα είναι, απλώς και μόνο επειδή είχε την υποστήριξη της κουβανικής κοινότητας των εξόριστων, που είχε καθοριστική επιρροή στο εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ. Όμως αυτό έχει πλέον αλλάξει καθώς οι νέες γενιές των Κουβανών που έχουν γεννηθεί ή μεγαλώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν αισθάνονται την υποχρέωση να είναι πιστοί το δημοκρατικό κόμμα ως αντιστάθμισμα στον Κάστρο, ούτε πιστεύουν ότι η μάχη κατά του κουβανικού καθεστώτος είναι χρέος ζωής.», σημειώνει η εφημερίδα.  

Ακόμη, υπάρχει μια διάθεση ειδικά στη Φλόριντα για επενδύσεις στην Κούβα που θεωρείται ότι προσφέρει επιχειρηματικές ευκαιρίες. Οι επιχειρηματίες εδώ και καιρό ευνοούν την άρση του εμπάργκο.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Διεθνή / Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Η συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά την ανταλλαγή τριών ομήρων της Χαμάς που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας με 369 Παλαιστίνιους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ισλαμιστική επίθεση με μαχαίρι που σκότωσε 14χρονο - «Ο δράστης γελούσε μετά»

Διεθνή / Αυστρία: Ισλαμιστική η επίθεση με μαχαίρι - Ο δράστης γελούσε δυνατά αφού σκότωσε τον 14χρονο

Πλήθος αναρτήσεων στο X με τη φωτογραφία στην οποία λέγεται ότι είναι ο 23χρονος δράστης - Εμφανίζεται να γελάει, αφού μαχαίρωσε συνολικά έξι άτομα και σκότωσε το ένα
LIFO NEWSROOM
Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

Διεθνή / Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

«Αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε μετά την απόφαση της γυναίκας που τον κατηγόρησε για τον βιασμό της σε εφηβική ηλικία, να αποσύρει τη μήνυση
LIFO NEWSROOM
Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Διεθνή / Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Ρούτε διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Συμμαχία θα απαντήσει με ολοκληρωτική επίθεση
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Διεθνή / Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες συνεχίζουν τον αποκλεισμό του Κραγκούγιεβατς, σε μια διαμαρτυρία που κορυφώνεται μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων
LIFO NEWSROOM
Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Διεθνή / Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Την Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως «οι Ουκρανοί είναι οι μόνοι που μπορούν να ηγηθούν των ανταλλαγών για μια σταθερή και διαρκή ειρήνη με τη Ρωσία»
LIFO NEWSROOM
Άνδρας που έχασε bitcoin αξίας $800 εκατ. σε χωματερή θέλει να αγοράσει τον χώρο για να το βρει

Διεθνή / Άνδρας που έχασε bitcoin αξίας $800 εκατ. σε χωματερή θέλει να αγοράσει τον χώρο για να το βρει

«Σκέφτομαι να αγοράσω έναν χώρο υγειονομικής ταφής. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη», έγραψε στην πλατφόρμα X, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιος θα παρέχει τα κεφάλαια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Όπως διαπίστωσα με τα μάτια μου, το εμπάργκο συνεχιζόταν στα φανερά, αλλά είχε σπάσει από την πίσω πόρτα εδώ και χρόνια (πόσα δεν ξέρω). Οι Αμερικανοί προμηθεύουν την Κούβα με ένα σωρό προϊόντα, τα οποία τους μένανε αδιάθετα. Χαρακτηριστικότατο είναι ότι οι Κουβάνοι τρώνε κοτόπουλα και αυγά από το Τέξας.