«Χόμπιτ» ανακαλύφθηκαν από αρχαιολόγους

«Χόμπιτ» ανακαλύφθηκαν από αρχαιολόγους Facebook Twitter
Αναπαράσταση θηλυκού μέλους των H. floresiensis από το Mουσείο Φυσικής Ιστορίας Smithsonian
2

Οι αρχαιολόγοι σιγά-σιγά ανακαλύπτουν τον «Άνθρωπο-Χόμπιτ» καθώς νέα οστά εμφανίζονται, προσθέτοντας κομμάτια στο παζλ αυτού του αρχαίου είδους. Τα τελευταία ευρήματα, τρία οστά του καρπού που εμφανίστηκαν στο νησί Φλόρες της Ινδονησίας, παρέχουν περαιτέρω απόδειξή ότι το είδος H. Floresiensis πράγματι υπήρξε, αντικρούοντας ισχυρισμούς άλλων ερευνητών ότι το «Χόμπιτ» ήταν Πυγμαίοι.

«Χόμπιτ» ανακαλύφθηκαν από αρχαιολόγους Facebook Twitter
Κρανία Homo Floresiensis - Homo Sapiens

Σύμφωνα με το Science News, τα «Χόμπιτ» κατάγονταν από ένα μέλος της ανθρώπινης οικογένειας που εμφανίστηκε στην Ινδονησία πριν από 1.000.000 και εξαφανίστηκαν πριν από 17.000 χρόνια. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ανατομία του καρπού τους περιόριζε την ικανότητα να κατασκευάσουν και να χρησιμοποιήσουν λίθινα εργαλεία.

Το είδος αυτό ήταν ύψους περίπου 60 εκατοστών – εντός των ορίων των φανταστικών Χόμπιτ του Τόλκιν, που ο συγγραφέας τοποθετούσε μεταξύ 60 και 120 εκατοστών και όπως και τα Χόμπιτ, είχαν μεγάλα πόδια. Περπατούσαν στα δύο πόδια και είχαν μικρούς κυνόδοντες και ζούσαν όπως οι άνθρωποι των σπηλαίων. Όμως σε αντίθεση με τους σύγχρονους ανθρώπους, τα «χέρια» τους ήταν μακρύτερα από τα πόδια τους, μια δομή που θυμίζει πιθήκους και το μικρό μέγεθος του εγκεφάλου τους τοποθετεί το IQ τους στο ίδιο επίπεδο με τους χιμπατζήδες.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

Διεθνή / Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

 Μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να γδυθούν από τη μέση και πάνω για τις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Τech & Science / Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Οι αλγόριθμοι του YouTube και κάποιων social media εξιδανικεύουν σωματότυπους και ενοχοποιούν τα παιδιά με αυξημένο βάρος σώματος - Ενδεικτικό το γεγονός ότι στη Βρετανία ένα στα 4 κορίτσια δεν είναι ευχαριστημένο με την εμφάνισή του
LIFO NEWSROOM