Βραζιλία: Γερουσιαστής «πιάστηκε» επ' αυτοφώρω με χρήματα στο εσώρουχό του - Σε αστυνομική επιχείρηση

Βραζιλία: Γερουσιαστής «πιάστηκε» επ' αυτοφώρω με χρήματα στο εσώρουχό του - Σε αστυνομική επιχείρηση Facebook Twitter
Βραζιλία: Γερουσιαστής «πιάστηκε» με χρήματα στο εσώρουχό του - Σε αστυνομική επιχείρηση (dci.com.br)
0

Ένας Βραζιλιάνος γερουσιαστής, πιάστηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, με κρυμμένα χρήματα στο εσώρουχό του.

Ο γερουσιαστής, Chico Rodrigues, είναι στόχος έρευνας για παράνομες ενέργειες και κακοδιαχείριση κατά την πανδημία, στη βόρεια πολιτεία Roraima. Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία.

Σε δήλωση προς τον Τύπο, ο γερουσιαστής είπε ότι η έρευνα ήταν μια προσπάθεια να αμαυρώσει τη φήμη του.

«Εισέβαλαν στο σπίτι μου όπου απλώς έκανα τη δουλειά μου ως βουλευτής, φέρνοντας πόρους για να πολεμήσω τον Covid-19 για το υπουργείο Υγείας του κράτους. Θα αποδείξω ότι δεν έχω κάνει τίποτα και ό,τι δεν είχα καμία σχέση με κακοδιαχείριση» ανέφερε σε δήλωσή του.

Ο υπουργός του Ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Βραζιλίας ανέφερε ότι «η έρευνα ήταν απαραίτητη για να καθοριστεί εάν ο γερουσιαστής χρησιμοποιούσε την κοινοβουλευτική του «δύναμη» για να αποκομίσει χρήματα που προορίζονταν για να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πανδημία των τελευταίων 100 ετών».

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, «υπάρχουν ενδείξεις συμμετοχής του γερουσιαστή σε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την απόκλιση αξιών, που προορίζονται για τα μέτρα προστασίας, τα οποία σχετίζονται με τον Covid-19 στην πολιτεία Roraima».

Οι ανακριτές της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας ανέφεραν επίσης ότι [τα χρήματα που βρέθηκαν στο σώμα του γερουσιαστή κατά τη διάρκεια της επιδρομής δεν είχαν αποδείξει τη νόμιμη προέλευσή τους, καθώς είναι πολύ πιθανό να προκύψουν από το έγκλημα υπεραξίας που πραγματοποιήθηκε λόγω υπερτιμημένων συμβάσεων, που ερευνήθηκαν».

Σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο, που επικαλείται βίντεο από την αστυνομική έρευνα, ο γερουσιαστής συνελήφθη επ' αυτοφώρω με περίπου 15.000 ρεάλ Βραζιλίας (περίπου 2.700 δολάρια) μέσα στο εσώρουχό του.

Όταν δε, ο γερουσιαστής φέρεται να «έβαλε το χέρι του στο εσώρουχό του έβγαλε και άλλα μικρά πακέτα με χρήματα  συνολικού ύψους 17.900 ρεάλ», σύμφωνα με την αναφορά.

Συνολικά εντοπίστηκαν χρήματα άνω του ποσού των 5.800 δολαρίων. Ο δικαστής ωστόσο, δεν επέτρεψε την κυκλοφορία των βίντεο.

Ο γερουσιαστής τελούσε ήδη σε αναστολή από τη Γερουσία για 90 ημέρες μετά από απόφαση του δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Luís Roberto Barroso, ο οποίος πρόσθεσε ό,τι πλέον είναι απόφαση της Γερουσίας να προχωρήσει σε μόνιμη αναστολή.

Ο Rodriguez είχε θέση αναπληρωτή στη διοίκηση του Προέδρου Μπολσονάρου αλλά παραιτήθηκε, όταν συνελήφθη με τα χρήματα στα εσώρουχά του.

Με πληροφορίες του Reuters/CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ