Μακρόν: Θα εντατικοποιηθούν οι ενέργειες ενάντια στο ριζοσπαστικό Ισλάμ

Μακρόν: Θα εντατικοποιηθούν οι ενέργειες ενάντια στο ριζοσπαστικό Ισλάμ Facebook Twitter
Μακρόν: Θα εντατικοποιηθούν οι ενέργειες ενάντια στο ριζοσπαστικό Ισλάμ (EPA)
0

Επιμένει στη δέσμευσή του ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ό,τι «θα εντατικοποιηθούν οι ενέργειες» ενάντια στο ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί, από ένας 18χρονο Τσετσένο στο όνομα του Ισλάμ, ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε τη διάλυση της φιλο-παλαιστινιακής κολεκτίβας Σεΐχ Γιασίν, που, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν «άμεσα εμπλεκόμενη» στην δολοφονική επίθεση.

«Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει», δήλωσε ο Μακρόν σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση που είχε σήμερα αργά το απόγευμα με μέλη μιας μονάδας για την καταπολέμηση του ισλαμικού εξτρεμισμού στο Μπομπινί σε βορειοανατολικό προάστιο του Παρισιού.

«Αντίστοιχες αποφάσεις εναντίον οργανώσεων, ομάδων ατόμων, θα ληφθούν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Την Παρασκευή, ο 47χρονος Γάλλος καθηγητής Ιστορίας και Γεωγραφίας Σαμουέλ Πατί αποκεφαλίστηκε από έναν ύποπτο ισλαμιστή, 18χρονο tσετσενικής καταγωγής, επειδή νωρίτερα έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ό,τι ακολουθεί ισλαμοφοβικές πολιτικές, που στοχεύουν στο Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους.

Οι πολιτικές κατά του Ισλάμ «έχουν γίνει ένα χρήσιμο όργανο για ορισμένες δυτικές χώρες για να καλύψουν τις δικές τους αποτυχίες», ανέφερε ο Ερντογάν στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu σε ομιλία του κατά τη διάρκεια συνάντησης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

«Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα αυτού θα ήταν να έρθουν στο επίκεντρο όροι όπως " Γαλλικό Ισλάμ "," Ευρωπαϊκό Ισλάμ "και" Αυστριακό Ισλάμ», δήλωσε ο Ερντογάν.

Τέτοιες κινήσεις, ειδικά εκείνες του Γάλλου Προέδρου Μακρόν, στοχοποιούν στην πραγματικότητα το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους, πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Εκείνοι που ενοχλούνται με την άνοδο του Ισλάμ παρουσιάζουν κρίσεις που δημιούργησαν οι ίδιοι ως δικαιολογία για να επιτεθούν στη θρησκεία μας. Η αντιμουσουλμανική, η ρητορική του Ισλάμ είναι σήμερα τα πιο χρήσιμα εργαλεία των δυτικών πολιτικών για να καλύψουν τις δικές τους αποτυχίες», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τόνισε δε ό,τι υπάρχει η πρόθεση να «καθιερωθεί ένα αντι-ισλαμικό σύστημα, όπου η θρησκεία ασκείται μόνο στο σπίτι και δεν υπάρχει άδεια για θρησκευτικές αρχές και σύμβολα στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στην πόλη ή στην κοινωνική ζωή».

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ