Η Unilever θα δοκιμάσει την 4ήμερη εργασία στη Ν. Ζηλανδία

Η Unilever θα δοκιμάσει την 4ήμερη εργασία στη Ν. Ζηλανδία Facebook Twitter
EPA
0

Η Unilever ανακοίνωσε ότι θα δοκιμάσει την τετραήμερη εργασία για όλους τους εργαζομένους της στη Ν. Ζηλανδία.

Και τα 81 μέλη του προσωπικού στα γραφεία της εταιρείας στη Ν. Ζηλανδία θα μπορούν να μετάσχουν σε αυτή τη δοκιμή, που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα και θα διαρκέσει 12 μήνες. Οι εργαζόμενοι θα αμείβονται για πέντε ημέρες, αλλά θα εργάζονται τέσσερις, ανακοίνωσε η Unilever.

Στόχος είναι να αλλάξει ο τρόπος εργασίας, όχι να αυξηθούν οι ώρες απασχόλησης στις τέσσερις εργάσιμες ημέρες, δήλωσε ο Νικ Μπανγκς, διευθυντής της Unilever στη Ν. Ζηλανδία. «Αν καταλήξουμε σε μία κατάσταση στην οποία η ομάδα εργάζεται για τέσσερις ημέρες με παρατεταμένο ωράριο, τότε θα έχουμε χάσει το νόημα», δήλωσε και συμπλήρωσε «Θέλουμε να φέρουμε ουσιώδη αλλαγή στον τρόπο που εργάζονται».

Έπειτα από τους 12 μήνες της δοκιμαστικής περιόδου, η Unilever θα αξιολογήσει το αποτέλεσμα και θα εξετάσει πώς αυτό το σύστημα θα μπορούσε να λειτουργήσει για τους 155.000 εργαζομένους της σε όλο τον κόσμο.

«Είναι ένα πείραμα. Δεν έχουμε κάνει καμία δέσμευση για πέρα από το 12μηνο και για πέρα από τη Ν. Ζηλανδία. Αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να συγκεντρώσουμε κάποιες γνώσεις αυτή την περίοδο», δήλωσε ο Μπανγκς. Όλο το προσωπικό της Unilever στη Ν. Ζηλανδία απασχολείται στις πωλήσεις, τη διανομή και το μάρκετινγκ.

Τον Μάιο η πρωθυπουργός της Ν. Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν είχε προτείνει στις επιχειρήσεις να εξετάσουν το ενδεχόμενο της τετραήμερης εργασίας, προκειμένου να προσφέρουν ευελιξία στους εργαζομένους τους εν μέσω της πανδημίας. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι κάτι τέτοιο θα ενίσχυε τον εγχώριο τουρισμό, ενώ τα εξωτερικά σύνορα της χώρας παρέμεναν κλειστά.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ