Σουηδία: 70χρονη κατηγορείται ότι κρατούσε αιχμάλωτο τον γιο της σχεδόν 30 χρόνια

Σουηδία: 70χρονη κατηγορείται ότι κρατούσε αιχμάλωτο τον γιο της σχεδόν 30 χρόνια Facebook Twitter
Σουηδία: 70χρονη κατηγορείται ότι κρατούσε αιχμάλωτο τον γιο της σχεδόν 30 χρόνια (Pixabay)
0

Μια 70χρονη γυναίκα συνελήφθη στη Στοκχόλμη της Σουηδίας με την κατηγορία ότι κρατούσε αιχμάλωτο τον γιο της μέσα στο σπίτι τους για σχεδόν 30 χρόνια.

Ο άντρας, ηλικίας περίπου 40 ετών, βρέθηκε στο διαμέρισμα από συγγενή της την Κυριακή σε άσχημη κατάσταση  δήλωσε η εισαγγελέας της Στοκχόλμης Έμμα Όλσον στο Reuters, λέγοντας ότι ενδεχομένως να κρατείτο για σχεδόν 30 χρόνια.

Σουηδικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τον συγγενή που τον βρήκε, δήλωσαν ότι ο άνδρας βρέθηκε ξαπλωμένος σε μια κουβέρτα στο πάτωμα, χωρίς δόντια, ανήμπορος να μιλήσει, γεμάτος πληγές και τραύματα.

«Είναι τώρα στο νοσοκομείο. Ξέρω ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση», είπε η Όλσον χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάστασή του.

Η σουηδική εφημερίδα Expressen και άλλα Μέσα ανέφεραν ότι ο γιος απομακρύνθηκε από το σχολείο σε ηλικία περίπου 12 ετών. Βρέθηκε σε ένα ακατάστατο διαμέρισμα, με δύο ημερολόγια του 1995 και του 1996 στον τοίχο.

Η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες περί αιχμαλωσίας και πρόκλησης σοβαρής σωματικής βλάβης, δήλωσε η Όλσον.

Μητέρα και γιος δεν έχουν κατονομαστεί, ούτε έχει υπάρξει κάποια άμεση εξήγηση για τους λόγους που κρατείτο αιχμάλωτος ο γιος. Το Reuters δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με μέλη της οικογένειας για να σχολιάσουν.

«Εξετάζουμε πόσο καιρό μπορεί να έχει φυλακιστεί ο γιος, αλλά υποθέτουμε ότι ήταν μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Reuters ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στο διαμέρισμα, που βρίσκεται στο Haninge της Στοκχόλμης.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM