Αφγανιστάν: 7 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας

Αφγανιστάν: 7 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας Facebook Twitter
0

Βομβιστής αυτοκτονίας που είχε ως στόχο τον τοπικό διοικητή της αστυνομίας στην ανατολική επαρχία του Αφγανιστάν Ghazni. Ο βομβιστής που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα γεμάτη με εκρηκτικά ανατινάχθηκε σε κεντρική αγορά, σκοτώνας τον διοικητή, τρεις αστυνομικούς και τρεις πολίτες. 

Η τοπική αστυνομία είναι η πρώτη γραμμή άμυνας εναντίον των Ταλιμπάν που τον τελευταίο καιρό έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους. Προσπαθούν να εκμεταυλευτούν το κενό με την αποχώρηση όλων των συμμαχικών δυνάμεων ως το τέλος του 2014. Αφγανικές δυνάμεις είναι από τώρα υπεύθυνες για την ασφάλεια όλης της χώρας. Όπως διαβάζουμε στο AP εκτιμάται ότι 50 με 70 Αφγανοί αστυνομικοί δολοφονούνται κάθε εβδομάδα.

 Σε γειτονική περιοχή σήμερα εκδηλώθηκε και άλλη, αποτυχημένη αυτή τη φορά, απόπειρα δολοφονίας με τοποθετημένη στο δρόμο βόμβα εναντίον του κυβερνήτη της Βόρειας επαρχίας Samangan. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM