Προ των πυλών και της Αλβανίας το ΔΝΤ

Προ των πυλών και της Αλβανίας το ΔΝΤ Facebook Twitter
4

"Η οικονομική κατάσταση είναι χειρότερη από ό,τι ξέραμε, μετά τα πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν μία πολύ μεγαλύτερη μαύρη τρύπα" δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ΚΟ του Σοσιαλιστικού κόμματος.

Ο κ. Ράμα ζήτησε από τους βουλευτές να ενημερώσουν τους ψηφοφόρους τους για την κακή κατάσταση της αλβανικής οικονομίας. Ο πρωθυπουργός προέβη στις δηλώσεις αυτές μετά το πρώτο πόρισμα της εταιρίας "Deloitte and Touch" που αξιολόγησε την οικονομική κατάσταση και το δημόσιο χρέος της χώρας.

Ο υπουργός Οικονομικών, Σκελκίμ Τσάνι, αναφερόμενος στης συνομιλίες με τους αξιωματούχους του ΔΝΤ που βρίσκονται στα Τίρανα από της αρχες της εβδομάδας, είπε ότι "στην πραγματικότητα, οι διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα είναι δύσκολες, καθώς το ΔΝΤ έχει ορισμένες απαιτήσεις, τα οποία καθυστέρησαν και την υποβολή του σχεδίου του προϋπολογισμού το 2014, στην βουλή".

Πρόσθεσε δε ότι "το ΔΝΤ απαιτεί, η πληρωμή του χρέους από την αλβανική κυβέρνηση να ξεκινήσει το 2014, ενώ η κυβέρνηση, ζητάει την αναβολή για το 2015, λόγω της οικονομικής κρίσης που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπερίσα".

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, "το ΔΝΤ απαιτεί απο την κυβέρνηση να μην προβλέψει αυξήσεις μισθών, συντάξεων και επενδύσεων, προκειμένου να εξοφλήσει το χρέος, και αυτό εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης".

Την επόμενη εβδομάδα το σχέδιο προϋπολογισμού του 2014 αναμένεται να κατατεθεί στην επιτροπή Οικονομικών του Κοινοβουλίου, ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπογραφή η νεα τριετής συμφωνία μεταξύ της αλβανικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Πηγή: ΑΠΕ

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Διαδηλώσεις ακτιβιστών για την κράτηση τρανς φυλακισμένης αστυνομικού σε ανδρικές φυλακές

Διεθνή / Βρετανία: Διαδηλώσεις ακτιβιστών για την κράτηση τρανς φυλακισμένης αστυνομικού σε ανδρικές φυλακές

Υποστηρικτές της τρανς φυλακισμένης Zoe Watts συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο ζητώντας να μεταφερθεί σε γυναικεία πτέρυγα φυλακών για την ασφάλειά της
LIFO NEWSROOM
Νότια Κορέα: Οι αστυνομικοί σκαρφάλωσαν σε τοίχους με συρματοπλέγματα για να συλλάβουν τον έκπτωτο πρόεδρο

Διεθνή / Νότια Κορέα: Οι αστυνομικοί σκαρφάλωσαν σε τοίχους και έκοψαν συρματοπλέγματα για να συλλάβουν τον έκπτωτο πρόεδρο

Η αστυνομία προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση στο επίσημο γραφείο του Γιουν για να τον συλλάβει, αλλά εμποδίστηκε από την υπηρεσία ασφαλείας του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν περιμεναν σοσιαλδημοκρατικη κυβέρνηση νομιζω. Απλα με το που έριξαν ακυρο για τα απόβλητα που θέλανε οι Αμερικάνοι να θάψουν στην Αλβανία ξαφνικά εμφανίστηκε το ΔΝΤ. Δεν βαριέσαι, οτι απέμεινε.
Γιατί πάντα το ΔΝΤ περιμένει μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση για να ξεκινάει τα πάρτυ?Άραγε το πρόβλημα είναι το ΔΝΤ ή η σοσιαλδημοκρατία?
ο λογος ειναι απλος....οπως και στην Ελλαδα ετσι και στον υπολοιπο κοσμο ο κοσμος αντιδραει πιο ευκολα(στους δρομους) οταν στις κυβερνησεις ειναι συντηριτικοι-δεξιοι...οι σοσιαλδημοκρατες παντα εχουν,και καλα,το προφιλ του πιο δημοκρατη απ ολους και αυτο λειτουργει σαν δουρειος ιππος για το ΔΝΤ... στην Ελλαδα ο κοσμος πολυυ αργα καταλαβε οτι η καταστολη επι κυβερνησης ΠΑΣΟΚ επιβεβαιωνε οτι και η σοσιαλδημοκρατια ειναι απλα μια μπουρδα,μια αλλη δεξια στο βωμο της εξουσιας και των τραπεζων....
@poulΤο ΔΝΤ είναι ένα διεθνές ταμείο στο οποίο συμμετέχουν οι περισσότερες χώρες του πλανήτη με λεφτά των φορολογουμένων τους. Το ΔΝΤ δεν περιμένει κανέναν, πάει όπου το φωνάζουν. Δουλειά του είναι να δανείζει χρεωκοπημένες χώρες για να μην κατρακυλήσουν στην αναρχία. Αυτό που ενδιαφέρει το ΔΝΤ (όπως κάθε δανειστή) είναι να πάρει πίσω τα δανεικά και δευτερευόντως να δώσει τεχνογνωσία για την οικονομία της χώρας την οποία δανείζει.Το ΔΝΤ ΔΕΝ έχει σαν σχέδιο να κυριαρχήσει σε διάφορα κράτη και να ξεπουλήσει τη περιουσία τους, αν ήθελε κάτι τέτοιο ήταν απείρως πιο κερδοφόρο να το κάνει στη Σαουδική Αραβία παρά στην Αλβανία. Αναρωτηθήκατε γιατί το ΔΝΤ δεν έχει "πάει" ποτέ σε χώρες όπως η Σουηδία, το Κουβέιτ ή η Νορβηγία; Γιατί πολύ απλά αυτές οι χώρες δεν χρεωκόπησαν ποτέ ώστε να χρειάζονται δανεικά...