Aνασχηματισμός στην Τουρκία

Aνασχηματισμός στην Τουρκία Facebook Twitter
0

 

Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά και την παραίτηση τριών υπουργών του, κάτω από την πίεση των αποκαλύψεων και της έρευνας της αστυνομίας για διαφθορά.


Ο Τούρκος Πρωθυπουργός προχώρησε σε αυτή την κίνηση που αφορά στη μισή κυβέρνηση, μετά από συνάντηση με τον Αμπντουλά Γκιούλ.


Η αστυνομία ερευνά καταγγελίες για παράνομες μεταφορές χρημάτων στο Ιράν και για μίζες στην κατασκευή έργων.

Είχαν ήδη παραιτηθεί τρεις υπουργοί, μετά τη σύλληψη των γιών τους για εμπλοκή στο σκάνδαλο, αρνούμενοι οποιαδήποτε σχέση.

Εντ ω μεταξύ λόγω του μεγάλου σκανδάλου που αποκαλύπτεται και που ο Ερντογάν το χαρακτηρίζει “βρώμικο παιχνίδι” οι διαδηλωτές άρχισαν και πάλι να βγαίνουν στις πλατείες της Κωνσταντινούπολης. Αναφορές για συγκρούσεις με τα ΜΑΤ υπήρξαν το βράδυ της Τετάρτης.

Σχολιαστές πιστεύουν, σύμφωνα με το BBC ότι πρόκειται για μια πάλη για την εξουσία μεταξύ της κυβέρνησης του Ερντογάν και του ιμάμη Fethullah Gulen, ο οποίος είναι αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και λέγεται ότι έχει πολλούς οπαδούς στο αστυνομικό και δικαστικό σώμα της Τουρκίας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αεροπορικό δυστύχημα στην Ουάσινγκτον: Influencer κατηγόρησε τρανς πιλότο για τη συντριβή

Διεθνή / Ουάσινγκτον: Τρανς πιλότος μηνύει influencer που την κατηγόρησε για το αεροπορικό δυστύχημα

Η τρανς πιλότος κατέθεσε αγωγή δυσφήμισης εναντίον του influencer, καθώς ισχυρίστηκε στα social media ότι εκείνη πετούσε το στρατιωτικό ελικόπτερο τον Ιανουάριο, σκοτώνοντας 67 ανθρώπους
LIFO NEWSROOM