Υπό αστυνομική πολιορκία η πλατεία Ταξίμ

Υπό αστυνομική πολιορκία η πλατεία Ταξίμ Facebook Twitter
0

 

Υπό αστυνομική πολιορκία η πλατεία Ταξίμ Facebook Twitter

Υπό αστυνομική πολιορκία βρίσκεται η πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη καθώς απόψε πρώτη επέτειο της μεγάλης εξέγερσης  στην πλατεία, το Κίνημα Ταξίμ έχει εξαγγέιλει μεγάλη συγκέντρωση.

Ήδη οι προειδοποιήσεις για αυτή τη συγκέντρωση έχουν έρθει διά στόματος Ερντογάν ο οποίος κάλεσε τους νέους να απέχουν και τουθς διοργανωτές να μην προχωρήσουν.

«Δεν μπορείτε να καταλάβετε την Ταξίμ, όπως είχατε κάνει πέρυσι επειδή οφείλετε να σεβαστείτε τον νόμο. Αν το κάνετε, το κράτος θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να εγγυηθεί την ασφάλειά του» δήλωσε ο Ερντογάν που είπε επίσης ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είναι έτοιμες να επέμβουν. «Αν πάτε εκεί, οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες και θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο» είπε. «Απευθύνω έκκληση στον λαό μου. Μην επιτρέψετε να σας ξεγελάσουν. Αυτή δεν είναι μια οικολογική εκστρατεία, δεν υπάρχει καμία ειλικρίνεια σε αυτό» πρόσθεσε.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι πίσω από τις συγκεντρώσεις βρίσκονται «τρομοκρατικές οργανώσεις» που «χειραγωγούν ηθικά και οικονομικά την αδύναμη νεολαία με στόχο να τεθεί σε κίνδυνο η ενότητα και η οικονομία μας».

Για να δείξει και στην πράξη την αποφασιστικότητα του, ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει στείλει να περικυκλώσουν την πλατεία 25.000 αστυνομικούς που έχουν έτοιμες για δράση 50 αντλίες νερού.

Μάλιστα το πρωί οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τα μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας του CNN που βρισκόταν στην πλατεία και μάλιστα την ώρα της απευθείας σύνδεσης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM