Όταν τα ζώα συγκρούονται με αεροπλάνα

Όταν τα ζώα συγκρούονται με αεροπλάνα Facebook Twitter
0

Με τον όρο 'ird strike' οι αεροπορικές εταιρείες περιγράφουν τα ατυχήματα που προκαλούνται όταν πουλιά και αεροσκάφη συγκρουστούν σε ώρα πτήσης.

Αν και σχεδόν πάντα οι συγκρούσεις αυτές καταλήγουν σε θάνατο των πουλιών και των ζώων, οι καταγεγραμμένες ανθρώπινες ζωές που έχουν χαθεί από τέτοια ατυχήματα είναι ελάχιστες.

Ωστόσο, υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, αυτά τα περιστατικά προκαλούν ζημιές 1,2 δις δολαρίων στις αεροπορικές εταιρείες όλου του πλανήτη. Μόνο στις ΗΠΑ, το ποσό που καταβάλλεται για τις ζημιές κάθε χρόνο είναι 400 εκατομμύρια δολάρια.

Το Vocativ συγκέντρωσε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία και τα στατιστικά των ατυχημάτων. 

Την πρωτιά στα περισσότερα ατυχήματα έχουν οι γλάροι οι οποίοι έχουν πρωταγωνιστήσει σε 916 περιστατικά. Όμως το αμέσως επόμενο ζώο που προκαλεί τα περισσότερα ατυχήματα δεν είναι πτηνό, αλλά τα ελάφια τα οποία όπως φαίνεται πετάγονται στους αεροδιαδρόμους την ώρα της απογείωσης ή προσγείωσης των αεροσκαφών. Oι καταγεγραμμένες περιπτώσεις ελαφιών που συγκρούστηκαν με αεροπλάνα είναι σύμφωνα με το Vocativ 671. Τρίτες στα περιστατικά είναι οι χήνες οι οποίες έχουν προκαλέσει 659 ατυχήματα, αλλά ζημιές που κοστολογούνται στα 90 εκατ. δολάρια.

Τα σημεία του αεροσκάφους που πλήττονται περισσότερο από ζώα είναι φτερά (4,173) και αμέσως μετά  οι τουρμπίνες που ρουφούν πουλιά (3.519).

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Διεθνή / Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Οι «παραβάσεις του τρόπου ζωής» θα αφορούν τη διάπραξη αδικήματος, τη διατάραξη της δημόσιας τάξης αλλά και την υπεράσπιση της τρομοκρατίας ή ενεργειών που «απειλούν την ασφάλεια» της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν εικόνες, όπως αυτό του ChatGPT αλλά και το Midjourney, μπορούν να μιμηθούν το στυλ του Χαγιάο Μιγιαζάκι λαμβάνοντας μόνο μερικές οδηγίες και μία εικόνα αναφοράς από τον χρήστη
LIFO NEWSROOM
Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

Διεθνή / Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

«Είναι ένας άνθρωπος που έκανε επτά παιδιά και τώρα έχει τέσσερα εγγόνια και κανένα από αυτά δεν θέλει να έχει σχέση μαζί του» είπε ο διάσημος ηθοποιός για τον πατέρα του
LIFO NEWSROOM
Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Διεθνή / Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Οι βουλευτές της πολιτείας συζητούν νέο νομοσχέδιο που θα επιτρέπει εργασία και τη νύχτα από τα 14 και θα καταργεί το διάλειμμα για φαγητό στους 16χρονους εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο

LiFO politics / «Η Γερμανία δυσκολεύεται να βρει τη θέση της στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται»

Ο δημοσιογράφος του γερμανόφωνου Τύπου, Φέρρυ Μπατζόγλου, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η μελλοντική κυβέρνηση της χώρας, για τον σχηματισμό της οποίας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα –το οποίο ήρθε πρώτο στις πρόσφατες εκλογές– και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ