Κουσνέρ: Η Ευρώπη είναι ένοχη για τους πνιγμούς μεταναστών στη Μεσόγειο

Κουσνέρ: Η Ευρώπη είναι ένοχη για τους πνιγμούς μεταναστών στη Μεσόγειο Facebook Twitter
9

Η Ευρώπη είναι συλλογικά ένοχη καθώς αφήνει εκατοντάδες μετανάστες να πεθαίνουν στη Μεσόγειο, δήλωσε ο πρώην υπ. Εξωτερικών της Γαλλίας και ιδρυτής της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα Μπερνάρ Κουσνέρ.

«Σε αυτή την υπόθεση, η Ευρώπη είναι ένοχη επειδή απέτυχε να βοηθήσει ένα πρόσωπο σε κίνδυνο. Αυτό είναι ντροπή μας» δήλωσε ο Κουσνέρ στην εφημερίδα Le Parisien, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να χαραχθεί μια  γραμμή ζωής για όλους εκείνους τους ανθρώπους που πνίγονται δημιουργώντας έναν ευρωπαϊκό στόλο διάσωσης για τα 28 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα σκάφος διάσωσης για κάθε χώρα».

Υπενθυμίζεται ότι στο πιο πολύνεκρο ναυάγιο ως τώρα στη Μεσόγειο, στα ανοιχτά της Λαπεντούζα, εκτιμάται ότι έως και 950 μετανάστες και πρόσφυγες που ερχόταν από τη Λιβύη στην Ευρώπη, πνίγηκαν.

Σε άλλο ναυάγιο την περασμένη εβδομάδα και πάλι κατά την προσπάθεια μεταναστών και προσφύγων να φτάσουν από τη Λιβύη στην Ευρώπη έχασαν τη ζωή τους περίπου 400 άνθρωποι.

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιβανος: Συζητήσεις για κατάπαυση πυρός με το Ισραήλ - Εκκλησεις για ενότητα από τον στρατό

Διεθνή / Λιβανος: Συζητήσεις για κατάπαυση πυρός με το Ισραήλ - Εκκλησεις για ενότητα από τον στρατό

Ο στρατός καλεί τους πολίτες του Λιβάνου να παραμείνουν ενωμένοι - Ο Πατριάρχης των Μαρωνιτών κάνει έκκληση για διπλωματική επίλυση της σύγκρουσης Ισραήλ-Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Σάλος με την Tesla στη Γερμανία: Διευθυντές επισκέπτονται εργαζομένους για να τσεκάρουν τις αναρρωτικές

Διεθνή / Σάλος με την Tesla στη Γερμανία: Διευθυντές επισκέπτονται εργαζομένους για να τσεκάρουν τις αναρρωτικές

Ο διευθυντής παραγωγής του εργοστασίου της Tesla, δήλωσε ότι οι επισκέψεις στα σπίτια ήταν κοινή πρακτική στον κλάδο και ότι η εταιρεία ήθελε απλώς να «ελέγξει την εργασιακή ηθική των εργαζομένων»
LIFO NEWSROOM
Πρώην αεροσυνοδός αποκαλύπτει: Ο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ με απέλυσε επειδή δεν ενέδωσα

Διεθνή / Πρώην αεροσυνοδός αποκαλύπτει: Ο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ με απέλυσε επειδή δεν ενέδωσα

Πρώην αεροσυνοδός της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας του Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ ισχυρίστηκε ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά και την απέλυσε επειδή αρνήθηκε να κοιμηθεί μαζί του
LIFO NEWSROOM
Με 15 βόμβες των 900 κιλών το Ισραήλ σκότωσε τον Νασράλα

Διεθνή / Το Ισραήλ σκότωσε τον Χασάν Νασράλα με 15 βόμβες βάρους 900 κιλών η καθεμιά

«Οι πιλότοι δεν γνώριζαν ποιος ήταν ο στόχος τις ημέρες που σχεδιαζόταν» το πλήγμα, είπε αξιωματικός του Ισραήλ - Βίντεο δείχνει οκτώ αεροπλάνα εξοπλισμένα με τουλάχιστον 15 βόμβες των 900 κιλών
LIFO NEWSROOM
Τυφώνας Χέλεν: Φονικό περασμα από τις ΗΠΑ με τουλάχιστον 50 νεκρούς - Ανυπολόγιστες καταστροφές

Διεθνή / Τυφώνας Helene: Φονικό περασμα από τις ΗΠΑ με τουλάχιστον 64 νεκρούς - Ανυπολόγιστες καταστροφές

Οι περισσότεροι νεκροί, συνολικά 19, αναφέρθηκαν στη Νότια Καρολίνα - Άλλοι 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τζόρτζια, 11 στη Φλόριντα, δύο στη Βόρεια Καρολίνα και ένας στη Βιρτζίνια
LIFO NEWSROOM
Το αλκοόλ προκαλεί καρκίνο: Η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που καθιερώνει την προειδοποίηση στις ετικέτες των ποτών

Υγεία & Σώμα / «Το αλκοόλ προκαλεί καρκίνο»: Η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που καθιερώνει την προειδοποίηση στις ετικέτες των ποτών

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο, σχεδόν οι μισοί Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης αλκοόλ και της πιθανότητας να προσβληθούν από επτά τύπους καρκίνου.
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
http://www.realnews247.com/thaci_clark.jpgΟ Μπερναρ, φανταζομαι, τελειωσε με την ανθρωπιστικη δουλεια που ανοιξε στο Κοσοβο και κανονισε οι 250,000 Κοσοβιτες που ειχανε εθνο-καθαριστει στη Σερβια να γυρισουν σπιτια τους και τωρα ψαχνει για καινουργιο προτζεκτ;
Σου φάνηκε από αυτό που έγραψα εάν κάνω κάτι για τους παραπάνω ή όχι,το αν κάνω κάτι ή όχι το ξέρω μόνο εγώ,απλά δεν ξεκινάει και εξαντλείται η φιλανθρωπία μόνο ξαφνικά μέσα από τους μετανάστες.Αυτό λοιπόν που κατάλαβα είναι ακριβώς αυτό,όλοι,ο καθένας με τον τρόπο του θέλει να λέει για την βαθιά φιλανθρωπία του και το με τη δυσκολία τρώει τα σουβλάκια του το βράδυ αφου δει τα δέλτια ειδήσεων.Της μόδας φιλάνθρωπος δεν γίνομαι.Η υποκρισία περισσεύει.Τραβάτε στις ακτές και βοηθείστε αλλιώς σιωπάτε.
Είναι τραγικό να χάνουν τόσοι άνθρωποι τις ζωές τους την Μεσόγειο επιβιβασμένοι σε σαπιοκάραβα αδίστακτων σύγχρονων δουλεμπόρων. Ακόμη πιο τραγικό είναι όμως ότι ρισκάρουν τις ζωές τους για να ξεφύγουν από πολύ χειρότερη μοίρα από τις χώρες που προέρχονται.Καλύτερα να πληρώνουμε, όσοι μπορούμε, οργανώσεις σαν τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα ή παρόμοιες οργανώσεις και να πιέζουμε σαν πολίτες της ΕΕ τις κυβερνήσεις μας για να εφαρμοστεί μία κοινή εξωτερική πολιτική της ΕΕ προς τις χώρες προέλευσης αυτών των ανθρώπων προκειμένου να υπάρξει ανακούφιση των πληθυσμών τους και να μειωθεί ο αριθμός όλων αυτών των προσφύγων ή λαθρομεταναστών, από το να μαθαίνουμε για τέτοιες τραγωδίες.
Εγώ λέω να επιτάξουμε τα πλοία της ΑΝΕΚ και της bluestar, να μεταφέρονται με καινούργιο στόλο ή ακόμα καλύτερα την Aegean airline για γρηγορότερη εξυπηρέτηση,σε 1.000.000 δρομολόγια θα έχει μεταφερθεί όλη η Αφρική εδώ.Αμέσως αμέσως καταργούμε σύνορα,στρατό,λιμενοφυλακή,αστυνο-μία,αεροπορία,ναυτικό μπας και ικανοποιηθούν τα φιλανθρωπικά σας.Σήμερα έμαθα για ένα ορφανοτροφείο κοντά στην γειτονιά μου το,οποίο δεν γνώριζα,μεγαλώνει 20 εγκατελειμένα παιδιά με αρκετές σοβαρές ανάγκες.Όπως και για μια κοπέλα που ζήταγε λάδι και κρέας για να φάει αυτή και τα παιδιά της,όταν ρώτησα την γυναίκα μου τι μέρος του λόγου είναι μου είπε ότι είναι ανάπηρη το 2006 από πτώση μέσα στο ίδιο της το σπίτι,με δυό παιδιά και έναν μαλάκα άντρα που την εγκατέλειψε μετά το ατύχημα,η οποία οικογένεια μένει σε ένα τριμπούρδελο,κοντά στη γειτονιά μου,και δεν γνώριζα τίποτα.Να σας δώσω διεύθυνση να γεμίσει η καρδιά σας φιλανθρωπία.Αν θέλει λοιπόν ο κύριος από πάνω να μας φορτώσει και άλλες ενοχές και τύψεις για την Αφρικανική δυστυχία ας μπει και αυτός στη σειρά πίσω από τους παπάδες ή διαφορετικά ας στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις στις Αφρικανικές ακτές να ελέγχουν την κατάσταση.Παντού χωνόνται δεν πιστεύω να μην μπορούν.
Αγαπητέ Celsius, εγώ ήδη προσφέρω όποτε μπορώ από το υστέρημα μου στους Έλληνες Γιατρούς χωρίς Σύνορα, γιατί θεωρώ ότι κάνουν καλό έργο και δεν το γράφω για να περιαυτολογήσω. Απλά πιστεύω ότι αν όλοι εμείς που ζούμε σε μία καλύτερη μοίρα από κάποιους άλλους ανθρώπους στην Γη, οφείλουμε να τους βοηθήσουμε μέσω παρόμοιων οργανώσεων, για να βελτιωθεί το βιοτικό τους επίπεδο και να μην χρειάζεται να φεύγουν από τον τόπο τους.Αναφέρεις παραπάνω για ένα ορφανοτροφείο και για μία ανάπηρη γυναίκα με δύο παιδιά κοντά στη γειτονιά σου, που έχουν μεγάλη ανάγκη. Γιατί δεν μπορείς να τους βοηθήσεις εσύ με το λίγο που μπορείς, αντί να γράφεις με τρόπο του τύπου: "Δεν με ενδιαφέρει, εγώ να είμαι καλά και οι άλλοι να πάνε να πνιγούν." Μακάρι να σου πάνε στη ζωή όλα καλά και να μην περάσεις δύσκολες στιγμές ποτέ. Απλά σκέψου και βοήθα λίγο κάποιους λιγότερο τυχερούς στη ζωή από εσένα.
Είναι τραγικότερο να έχουν χώρες ακριβώς δίπλα τους, με την ίδια γλώσσα, ίδια θρησκεία, με πολύ καλύτερες δυνατότητες ενσωμάτωσης και προσαρμογής και να τους στέλνουν τελικά στην Ευρώπη.
Τα 300 δισεκατομμύρια που έδωσε η Ε.Ε. για την δική μας "ανθρωπιστική κρίση" αν δίνονταν σε χώρες της Αφρικής θα ήταν η μεγαλύτερη βοήθεια που πήρε ποτέ η ήπειρος και σίγουρα θα βοηθούσαν αρκετά να περιοριστεί το μεταναστευτικό ρεύμα καθώς θα βελτιωνόταν η ποιότητα ζωής σε πολλές αφρικανικές χώρες. Το σχόλιο αφορά όσους δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα πόσο τυχεροί ήμαστε που ανήκουμε στην Ε.Ε. Αν οι δικές μας "κόκκινες γραμμές" αφορούν συντάξεις πενηντάρηδων στην Αφρική αφορούν την ίδια την επιβίωση.
Δεν ξέρω αν το σχόλιό σας ήταν χιουμοριστικό ή αν το γράψατε κυριολεκτικά (το δεύτερο θα μου κάνει εντύπωση πρέπει να πω). Τα δάνεια που έχει πάρει η Ελλάδα δεν είναι για να καλυφθεί "ανθρωπιστικη κριση" στη χώρα, αλλά τα παλαιότερα δάνεια που χρωστούσαμε.
Όχι αγαπητέ δεν είναι χιουμοριστικό. Τα δάνεια τα πήραμε για να αποπληρώσουμε (σωστά όπως λέτε) τα δάνεια που είχαμε πάρει παλιότερα και τα οποία αν δεν πληρώναμε θα χρεοκοπούσαμε επίσημα. Αν τώρα θεωρείτε εσείς μηδαμινό πρόβλημα τη χρεοκοπία ενός κράτους, τότε μάλλον έχετε λανθασμένη πληροφόρηση.