«Η αντιπαράθεση του Πούτιν με τη Δύση είναι τεχνητή!»

«Η αντιπαράθεση του Πούτιν με τη Δύση είναι τεχνητή!» Facebook Twitter
0

Η αντιπαράθεση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τη Δύση είναι "τεχνητή" και έχει ως στόχο την προστασία της ρωσικής ελίτ που βρίσκεται στην εξουσία και την απόσπαση της προσοχής της ρωσικής κοινής γνώμης από το διεφθαρμένο σύστημα διακυβέρνησης, δήλωσε χθες ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ρώσος πρώην ολιγάρχης και διαφωνών, στο Atlantic Council.
"Η παρούσα αντιπαλότητα με τη Δύση είναι απολύτως τεχνητή. Η ψύχρανση των σχέσεων έχει δημιουργηθεί από εκείνες τις ρωσικές ελίτ που θέλουν τη διατήρηση της εξουσίας τους", είπε ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι , ο κάποτε πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, μέσω διερμηνέα. "Χρειάζονται απεγνωσμένα την εικόνα ενός εχθρού που θα αποσπάσει την προσοχή του πλήθους από τη διαφθορά και την αναποτελεσματικότητα που υπάρχει στη διακυβέρνηση".


Η αυτοκρατορία του Χοντορκόφσκι, στην οποία περιλαμβανόταν η διαλυμένη πλέον Yukos, παρήγαγε περισσότερο πετρέλαιο από το Κατάρ, πριν ο μεγιστάνας συγκρουσθεί με τον Πούτιν, δικαστεί και καταδικαστεί για απάτη και φοροδιαφυγή και φυλακιστεί. Ο ρώσος πρόεδρος του έδωσε χάρη τον Δεκέμβριο 2013. Εκτοτε, ζει στην Ελβετία.


"Δυστυχώς, δεν μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο νέας στρατηγικής προσέγγισης, όσο ο Πούτιν βρίσκεται στην εξουσία", δήλωσε ο Χοντοσκόφκσι.


"Στη Ρωσία έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα σύμφωνα με το οποίο κάθε απόφαση μπορεί να αλλάξει αιφνιδιαστικά από το καπρίτσιο ενός προσώπου, που δεν ελέγχεται από οποιονδήποτε εσωτερικό πολιτικό μηχανισμό", εξήγησε.


Οταν ερωτήθηκε εάν έχει την πρόθεση να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ρωσίας, ο Χοντορκόφσκι απάντησε: "Δεν θέλω να δαπανώ χρόνο σε ερωτήσεις που αυτή τη στιγμή δεν έχουν πρακτικό νόημα".


Ωστόσο πρόσθεσε ότι "αργά ή γρήγορα" θα υπάρξει αλλαγή στην εξουσία στη Ρωσία και η Δύση θα πρέπει να είναι έτοιμη να βοηθήσει στην επανένταξη της Ρωσίας στο παγκόσμιο σύστημα. Αυτό μπορεί να γίνει με την ένταξη της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ ή στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


Ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι θεωρεί επίσης ότι είναι προς το συμφέρον του Πούτιν "να παγώσει" τη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία και απηύθυνε προειδοποίηση προς την Ουάσινγκτον να μην στείλει όπλα στο Κίεβο εξηγώντας ότι οι περισσότεροι Ρώσοι ήδη πιστεύουν ότι η σύγκρουση εκεί διεξάγεται ανάμεσα στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.


"Αυτή κατάσταση θα διατηρηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση εάν αρχίσει η αποστολή όπλων στην Ουκρανία", είπε.
"Επειτα, τίθεται το ερώτημα εάν οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να μπουν στη σύρραξη και να νικήσουν, διότι, εάν δεν είναι, αυτό θα ερμηνευθεί ως "ήττα της Αμερικής". είπε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αξία της Hermès ξεπέρασε αυτή της LVMH που είχε προσπαθήσει να την αγοράσει πριν από 15 χρόνια

Διεθνή / Η χρηματιστηριακή αξία της Hermès ξεπέρασε αυτή της LVMH, η οποία είχε προσπαθήσει να την αγοράσει πριν από 15 χρόνια

Η Hermès ξεπέρασε την LVMH σε κεφαλαιοποίηση, ενισχυμένη από την ανθεκτικότητα του μοντέλου της πολυτέλειας, ενώ η LVMH πλήττεται από χαμηλότερα κέρδη λόγω της ποικιλίας εμπορικών σημάτων
LIFO NEWSROOM
Η CIA αποκαλύπτει αρχείο της KGB: Εξωγήινοι μετέτρεψαν σε πέτρα σοβιετικούς στρατιώτες

Διεθνή / Όταν οι εξωγήινοι μετέτρεψαν σε πέτρα σοβιετικούς στρατιώτες - Το αποχαρακτηρισμένο αρχείο της CIA που έγινε viral

Μια έκθεση της CIA αποκαλύπτει την ιστορία σοβιετικών στρατιωτών που φέρεται να μετατράπηκαν σε πέτρα μετά από συνάντηση με εξωγήινο αντικείμενο, προκαλώντας έντονες αντιπαραθέσεις και σκεπτικισμό
LIFO NEWSROOM
«Ο Έντι Ράμα λέει ψέματα στην Ελλάδα»

LiFO politics / «Ο Έντι Ράμα λέει ψέματα στην Ελλάδα»

Ο διπλωμάτης Αλέξανδρος Μαλλιάς, πρώην πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, τα Τίρανα και τα Σκόπια, μιλάει για τις αλλαγές που φέρνει η πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, καθώς και για τις δύσκολες σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία, ειδικά κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Έντι Ράμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Οι θάνατοι αμάχων στο Σούμι μπορεί να αναγκάσουν την Ουάσινγκτον να αλλάξει στάση απέναντι στον Πούτιν

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σφαγή στο Σούμι και πώς οι ΗΠΑ μπορεί να αλλάξουν στάση απέναντι στον Πούτιν

Η ασυμφωνία μεταξύ των δολοφονημένων στο Σούμι και της φωτογραφικής χειραψίας Γουίτκοφ-Πούτιν είναι κάτι παραπάνω από προφανής στους περισσότερους παρατηρητές
LIFO NEWSROOM