Δικάζεται η Μαρίν Λεπέν

Δικάζεται η Μαρίν Λεπέν Facebook Twitter
0

Ήταν το 2010 όταν ακόμα η Μαρίν Λεπέν ακολουθούσε το δρόμο που χάραζε ο πατέρας της. Στο πλαίσιο εκστρατείας για την αρχηγία του κόμματος στόχευε να πείσει τους πιο ριζοσπαστικούς του κινήματος και δεν δίσταζε να χρησιμοποιεί ακραίες εκφράσεις.

Η εικόνα που ενοχλούσε την Λεπέν περισσότερο ήταν οι γονυπετείς μουσουλμάνοι που κάθε Παρασκευή, ελλείψει τζαμιού στη γειτονιά τους, άπλωναν τα χαλάκια τους μέχρι και τους δρόμους για να προσευχηθούν, πράγμα άλλωστε που συμβαίνει ακόμα και σήμερα.


«Για όσους αρέσκονται να μιλούν για τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο, σίγουρα δεν έχουμε στρατιώτες και τεθωρακισμένα, πρόκειται όμως σαφώς, για μια κατάληψη εδάφους» είχε κατ' επανάληψη υπογραμμίσει η Μαρίν Λεπέν.

Αντιρατσιστικές οργανώσεις κατά της Λεπέν

Τέσσερις αντιρατσιστικές οργανώσεις υπέβαλαν τη μήνυση και σήμερα είναι η πρώτη φορά που η Μαρίν λογοδοτεί ενώπιον του δικαστηρίου.


Έξι εβδομάδες απομένουν πριν από τις πολύ σημαντικές για τη Γαλλία περιφερειακές εκλογές στις 6 και 13 Δεκεμβρίου. Θεωρείται σίγουρο ότι η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου, η οποία εδώ και μήνες βρίσκεται στην κορυφή των σφυγμομετρήσεων, θα δώσει πολιτικό χαρακτήρα στη δίκη αυτή και θα τη χρησιμοποιήσει για τις εκλογικές της σκοπιμότητες.

Η δίκη γίνεται στη Λυών και η Λεπέν απειλείται με ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ.


Ήδη τα μέλη του κόμματος μιλούν για μια δίκη «κατά των πολιτικών πεποιθήσεων» και «κατά της ελευθερίας στο δημόσιο διάλογο».

Πηγή : Deutsche Welle

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM