Η γυναίκα που πήγε στην κηδεία της και εμφανίστηκε μπροστά στον άντρα της που είχε βάλει να τη σκοτώσουν

Η γυναίκα που πήγε στην κηδεία της και εμφανίστηκε μπροστά στον άντρα της που είχε βάλει να τη σκοτώσουν Facebook Twitter
3

Μια γυναίκα από την Αυστραλία περιέγραψε πώς ο σύζυγός της προσέλαβε εκτελεστές για να την δολοφονήσουν επειδή πίστευε ότι ήταν άπιστη, και το σοκ του, όταν έφτασε στο σπίτι τους στη μέση της κηδείας της.

Η Noela Rukundo και ο Balenga Kalala ήταν παντρεμένοι δέκα χρόνια, έχουν τρία παιδιά και η ίδια δήλωσε πως ποτέ δεν είχε περάσει από το μυαλό της ότι ο σύζυγός της είχε τέτοιες διαθέσεις απέναντί της.

"Όταν βγήκα από το αυτοκίνητο, με είδε αμέσως", δήλωσε η Noela Rukundo στο BBC. "Έβαλε τα χέρια στο κεφάλι του και είπε: « Είναι τα μάτια μου; Είναι φάντασμα;» Η απάντησή της ήταν: "Έκπληξη! Είμαι ακόμα ζωντανή!"

Η ιστορία ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου έτους, όταν η Rukundo επέστρεψε στην πατρίδα της στο Μπουρούντι για μια κηδεία συγγενούς. Ο άντρας της όμως υποψιαζόταν πως εκείνη θα τον άφηνε για κάποιον άλλο σύντροφο και είχε καταβάλει περίπου 3.500 λίρες σε εκτελεστές στην Μπουζουμπούρα, πρωτεύουσα του Μπουρούντι.

Τελικά αποδείχθηκε πως οι εκτελεστές δεν σκότωσαν τη γυναίκα και είναι αυτοί που την άφησαν ελεύθερη και της αποκάλυψαν πως πίσω από το σχέδιο δολοφονίας της ήταν ο άντρας της. Οι άντρες που θα την σκότωναν της παρείχαν όλες τις αποδείξεις για το έγκλημα και της έδωσαν ακόμη και τις ηχογραφημένες συνομιλίες για το συμβόλαιο θανάτου. Στις συνομιλίες ακουγόταν ο άντρας της να δίνει εντολή απαγωγής και εκτέλεσής της. Η Rukundo είπε ότι ήταν σοκαρισμένη και πως δεν μπορούσε να κατανοήσει τι συνέβαινε όταν οι εκτελεστές την είχαν δεμένη στην καρέκλα και τη ρώτησαν τι είχε κάνει στον άντρα της για να βάλει να τη σκοτώσουν. Όταν τους είπε πως δεν καταλάβαινε τι εννοούσαν, ένας από αυτούς τη χαστούκισε και την έβαλε να ακούσει τις συνομιλίες. 

"Άκουσα τη φωνή του. Τον άκουσα. Ένιωσα πως το κεφάλι μου θα εκραγεί" είπε και περιγράφει πως τελικά οι εκτελεστές την έλυσαν και της είπαν να φύγει, δίνοντας της όλα τα στοιχεία που χρειάζονταν.  Πέντε ημέρες αργότερα επέστρεψε στο σπίτι της οικογένειας και εμφανίστηκε μπροστά του. Εκείνος εκλιπαρούσε να τον συγχωρέσει και έκλαιγε, αλλά εκείνη είχε ήδη καλέσει την αστυνομία και είχε κάνει όλα όσα είναι απαραίτητα για να αποδείξει την ενοχή του. Είχε καταστρώσει την επιστροφή της με τη βοήθεια των πρεσβειών της και του πάστορά της με τον οποίο είχε επικοινωνήσει για να του πει τι ακριβώς είχε συμβεί. Ο Balenga ομολόγησε το δολοφονικό του σχέδιο και θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 9 ετών.  Ακόμη και τώρα όμως, η Rukundo δεν έχει βρει την ηρεμία της καθώς η κίνησή της να καταδώσει τον άντρα της εξόργισε τους συντηρητικούς της κοινότητας του Κονγκό, βρίσκει απειλητικά σημειώματα και έχει βρει το σπίτι της παραβιασμένο. Η Rukundo όμως λέει πως πια δεν φοβάται τίποτα και πως έχει αποφασίσει να ξεκινήσει νέα ζωή. 

 

 

 

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Οι εκτελεστές μάλλον έκριναν ανεπαρκείς τις αιτιάσεις του συζύγου ότι τον απατούσε, γι' αυτό την άφησαν.Αμ, οι άλλοι, οι "συντηρητικοί Κονγκολέζικοι κύκλοι" στην Αυστραλία; Ανοικτά στηρίζουν το σύζυγο, υποθάλπουν και ενθαρρύνουν εγκληματικές ενέργειες. Απολύτως απογυμνωμένοι από Αξίες. Το αίτημα προς το θύμα να "συγχωρήσει" το σύζυγό της είναι εκβιαστικό και ανειλικρινές. Δεν κρύβει πραγματική μεταμέλεια. Η πραγματική μεταμέλεια συνοδεύεται από συντριβή. Όχι από απειλές, που βλέπουμε ότι ήδη δέχεται. Θα συγχωρούσαν τη γυναίκα αυτή αν όντως απατούσε τον άνδρα της; Θα βοηθούσαν στη διαλεύκανση του εγκλήματος αν είχε όντως δολοφονηθεί; Ασφαλώς όχι. Αυτό που λένε ουσιαστικά, είναι ότι η ζωή της δεν έχει και τόση αξία, να λέει καλά που ζει ακόμα και αν θέλει να συνεχίσει να ζει, να "συγχωρήσει". Άρα είναι ζυμωμένοι με το έγκλημα και δεν εκπροσωπούν οποιαδήποτε Αξία, ενώ επιπλέον είναι και άθλιοι υποκριτές. Εύχομαι σε αυτή τη γυναίκα να μπορέσει να αναπνεύσει.
Ωραίοι εκτελεστές !!! Να τους προσλάβεις για να κάνεις την δουλειά σου ρε παιδί μου, να τους πληρώσεις και 3.500 λίρες και να βρεθείς μετά και μπλεγμένος. Αυτό και αν είναι αδικία !(ένας Κογκολέζος της Αυστραλίας)