Σαρκοζί: «Θέλετε να γίνουμε Ισπανία;»

Σαρκοζί: «Θέλετε να γίνουμε Ισπανία;» Facebook Twitter
0

Με το φόβητρο της Ισπανίας προσπαθεί να κερδίσει ψήφους την τελευταία στιγμή ο Νικολά Σαρκοζί που παραμένει πίσω από τον αντίπαλο του Φρανσουά Ολάντ, μετά και το τρίωρο ντιμπέιντ. Σήμερα, ο Γάλλος Πρόεδρος δήλωσε ότι χωρίς συνέχιση των μεταρρυθμίσεων η χώρα κινδυνεύει να αντιμετωπίσει μια κατάσταση, όπως αυτή της Ισπανίας.  

«Δεν πιστεύω να υπάρχει ούτε ένας Γάλλος που να επιθυμεί η Γαλλία να ζήσει μια κατάσταση όπως αυτή στην Ισπανία σήμερα έπειτα από επτά χρόνια σοσιαλιστικής διακυβέρνησης» είπε ο Σαρκοζί και συνέχισε: «Δείτε την Ισπανία. Θέλετε την ίδια κατάσταση; Το θέμα δεν είναι να φοβηθείτε, αλλά να δείτε στην άλλη πλευρά των συνόρων μας. Η Ισπανία χαλάρωσε την πειθαρχία της, η Ισπανία δεν εφάρμοσε τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε, η Ισπανία προσέλαβε δημοσίους υπαλλήλους. Ποιος πληρώνει στην Ισπανία; Οι επιπλέον 375.000 άνεργοι τους δύο τελευταίους δύο μήνες».

«Κανείς μας δεν θα γλιτώσει από την κατάσταση αυτή», τόνισε ο Σαρκοζί σημειώνοντας ότι μια χώρα που δεν αποπληρώνει τα χρέη της και δεν μειώνει τα ελλείμματα της είναι μια χώρα σε κίνδυνο.

 «Αν το 2010 δεν είχα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, σήμερα θα βρισκόμαστε στην κατάσταση της Ισπανίας» δήλωσε ακόμη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Διεθνή / Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Η κορυφαία κατασκευάστρια ηλεκτρονικών ειδών επικαλείται «αυξανόμενους πολιτικούς κινδύνους» για τους ημιαγωγούς και προβλέπει υψηλότερες τιμές για εξαρτήματα τηλεφώνων
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Διεθνή / Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Η αύξηση της χρηματοδότησης προς το Diyanet και η ενίσχυση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στην Τουρκία συνδέονται άμεσα και ανησυχητικά με τις αυξανόμενες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων σε θρησκευτικά σχολεία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM