Πάπας Φραγκίσκος: «Η σκέψη μου στα θύματα των συρράξεων του Ισραήλ, της Παλαιστίνης και της Ουκρανίας»

Πάπας Φραγκίσκος: Στο πασχαλινό του μήνυμα ζήτησε ειρήνη σε Γάζα και Ουκρανία Facebook Twitter
Πάπας Φραγκίσκος, φωτ.: ΕΡΑ
0

Ειρήνη ζήτησε στο μήνυμα του για το καθολικό Πάσχα, ο πάπας Φραγκίσκος

Ο πάπας Φραγκίσκος, στο μήνυμά του Urbi et Orbi (Προς την Πόλη και τον Κόσμο) στο τέλος της θείας λειτουργίας του Καθολικού Πάσχα, αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη επικράτησης της ειρήνης. Στην πλατεία του Αγίου Πέτρου πάνω από 60.000 πιστοί παρακολούθησαν το μήνυμα του πάπα. 

«Μέσω του κενού τάφου του Ιησού περνά η νέα οδός, εκείνη που κανείς μας, αλλά μόνον ο Θεός μπόρεσε να ανοίξει. Η οδός που περνά μέσα από τον θάνατο, η οδός της ειρήνης μέσα στον πόλεμο, της επανασυμφιλίωσης μέσα στο μίσος, της αδελφοσύνης μέσα στην εχθρότητα», τόνισε ο Ποντίφικας. Κάποιες στιγμές η φωνή του ήταν βραχνή, αλλά ολοκλήρωσε κανονικά την ανάγνωση του αναλυτικού του μηνύματος προς τους πιστούς. 

«Η σκέψη μου πηγαίνει ιδίως στα θύματα τόσων συρράξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο, αρχίζοντας από το Ισραήλ, την Παλαιστίνη, την Ουκρανία. Ο Αναστηθέις Κύριος ας ανοίξει μια οδό ειρήνης για τους πληθυσμούς που τόσο υποφέρουν, στις περιοχές αυτές. Καλώ στον σεβασμό των αρχών του διεθνούς δικαίου και εύχομαι να υπάρξει μια γενική ανταλλαγή όλων των κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Όλων για όλους!», τόνισε ο ποντίφικας. 

Ο Φραγκίσκος ζήτησε, επίσης, να μπορέσει να παραδοθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα, να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι της 7ης Οκτωβρίου και να υπογραφεί άμεση κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας. 

«Ας μην επιτρέψουμε οι εχθροπραξίες που βρίσκονται σε εξέλιξη να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στον άμαχο πληθυσμό και ιδίως στα παιδιά. Πόσο πόνο βλέπουμε στα μάτια τους. Με το βλέμμα τους μας ρωτούν, γιατί; Γιατί τόσοι θάνατοι; Γιατί τόση καταστροφή; Ο πόλεμος αποτελεί πάντα παραλογισμό και ήττα. Ας μην αφήσουμε, άνεμοι πολέμου, όλο και πιο δυνατοί, να φυσάνε στην Ευρώπη και στην Μεσόγειο. Ας μην υποκύψουμε στην λογική των όπλων και των εξοπλισμών. Η ειρήνη δεν οικοδομείται ποτέ με τα όπλα, αλλά δίνοντας τα χέρια και ανοίγοντας τις καρδιές», υπογράμμισε ο πάπας.  

Ο Αργεντινός ποντίφικας, στο μήνυμά του, αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Συρία, στο Λίβανο και στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων στην οποία, όπως τόνισε, «γίνονται σημαντικά βήματα προς την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού σχεδίου». Ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε, τέλος, «να αυξηθούν οι προσπάθειες για να καταπολεμηθεί η πληγή της εμπορίας ανθρώπων»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Τι αλλάζει στην πολιτική της Τεχεράνης για τα πυρηνικά ο θάνατος του Εμπραχίμ Ραϊσί

Διεθνή / Ιράν: Τι αλλάζει στην πολιτική της Τεχεράνης για τα πυρηνικά ο θάνατος του Εμπραχίμ Ραϊσί

Ποιος είναι ο νέος Ιρανός ΥΠΕΞ - Πώς επηρεάζονται οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για τα πυρηνικά της Τεχεράνης - «Τεχνική βλάβη στο ελικόπτερο» λένε τα ΜΜΕ του Ιράν
ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Τι είναι, ποια η δικαιοδοσία - Ο Πούτιν ανάμεσα στα εκκρεμή εντάλματα σύλληψης

Διεθνή / Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Τι είναι, ποια η δικαιοδοσία του - Ο Πούτιν ανάμεσα στα εκκρεμή εντάλματα σύλληψης

Αν και το αίτημα για τα εντάλματα σύλληψης των Μπενιαμίν Νετανιάχου και Γιοάβ Γκάλαντ πρέπει να εγκριθεί από τους δικαστές του ΔΠΔ, η ανακοίνωση του Καρίμ Καν αποτελεί πλήγμα για την κυβέρνηση του Ισραήλ και πιθανότατα θα τροφοδοτήσει τη διεθνή κριτική για την πολεμική στρατηγική του στη Γάζα.
NEWSROOM
Τι σημαίνει το ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τον Νετανιάχου

Διεθνή / Τι σημαίνει για Νετανιάχου και Χαμάς το ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Οι κατηγορίες εναντίον του Νετανιάχου και του Γκάλαντ περιλαμβάνουν «την πρόκληση εξόντωσης, πρόκληση πείνας ως μέθοδος πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης των προμηθειών ανθρωπιστικής βοήθειας, σκόπιμης στόχευσης αμάχων σε σύγκρουση»
NEWSROOM
Πενθήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί

Διεθνή / Eθνικό πένθος σε Ιράν και Πακιστάν για τον θάνατο Ραϊσί

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κήρυξε πενθήμερο εθνικό πένθος μετά τον θάνατο του προέδρου - Η εθνική σημαία του Πακιστάν κυματίζει μεσίστια στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Ισλαμαμπάντ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ