Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον

Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter
2


«Το αντέχεις;» ρωτάει το μενού σε μια κατηγορία εδεσμάτων στο Αιόλου 68. Αν συμφωνήσεις, θα ανοίξεις την πόρτα σε μια πανδαισία ανατρεπτικών γεύσεων, όπως συκώτι με γαρίδες, φιλέτο γοργόνας (!), φαρφαλίνες με σαλτσίτσια και όστρακα! Υπάρχουν και περισσότερο συμβατικά πιάτα, όσο συμβατικά μπορούν να είναι από τα χέρια του Βασίλη. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. To Αιόλου 68 είναι το νέο μαγαζί που έφτιαξε ο Βασίλης Ακρίβος μαζί με τον Άγγελο Φραντζή και τον Γιώργο Ταρνάρη στο κέντρο της Αθήνας. Η κουζίνα του Βασίλη δεν χρειάζεται συστάσεις. Όσοι έχουν «σπουδάσει» καλή ψαροφαγία στο Ψάριστον, την αναγνωρίζουν.

Εδώ, στον νέο χώρο, στην καρδιά της Αθήνας, ο Βασίλης φτιάχνει πιάτα προσιτά για ούζο και τσίπουρο, βατές γεύσεις για όσους έχουν την πρώτη επαφή με την κουζίνα του αλλά και πειραγμένα για όσους τον γνωρίζουν και θέλουν κάτι περισσότερο. «Πιστεύω ότι πρέπει να τολμάς, να κάνεις βήματα προόδου, να μη μένεις πίσω» λέει ο Βασίλης, σχολιάζοντας τα πιάτα που παντρεύουν θαλασσινά με κρεατικά και προσθέτει: «Τουρίστες που ήρθαν στο μαγαζί γνωρίζουν τον συνδυασμό ψάρι με κρέας και τους άρεσε η ιδέα». Ξώχαρος χώρος, φτιαγμένος για να αισθάνεσαι όμορφα, χαλαρά, με λευκούς, χτιστούς καναπέδες και μαξιλάρες στις αποχρώσεις της θάλασσας που σε ταξιδεύουν στα ελληνικά νησιά και διακοσμητικές πινελιές με καλάμια σε μοντέρνες συνθέσεις. Ολόγυρα τζαμαρίες που σε κάνουν θεατή και συμμέτοχο στην κίνηση του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter
To Αιόλου 68 είναι το νέο μαγαζί που έφτιαξε ο Βασίλης Ακρίβος μαζί με τον Άγγελο Φραντζή και τον Γιώργο Ταρνάρη στο κέντρο της Αθήνας.
 

Η ομάδα που έφτιαξε το Αιόλου 68 προσδοκά να γίνει το νέο εστιατόριο σημείο αναφοράς ως προς το καλό φαγητό σε μια περιοχή που έχει ιστορία αγοράς εδώ και 3.000 χρόνια. Ξεκινάς συνοδεύοντας το τσιπουράκι σου με ένα αφράτο σου καλυμμένο με λίγη μαγιονέζα και από πάνω μια κουταλιά από γυαλιστερές μπαλίτσες μπρικ. Μόλις το δαγκώσεις, ανακαλύπτεις τη γέμιση που σκάει στο στόμα σου και εκπλήσσει ευχάριστα η ταραμοσαλάτα. Ακολουθεί μια σαλάτα του Καίσαρα σε πειραγμένη εκδοχή με καρδιές μαρουλιού, κρουτόν και βουτυρόψαρο που κλέβει την παράσταση (€8). Η καπνιστή, βουτυράτη γεύση του ψαριού δροσίζεται από τα τρυφερά φύλλα μαρουλιού και αφήνει μαγικά μια επίμονη επίγευση στον ουρανίσκο. Οι φρέσκες γαρίδες με κίμτσι και ραντισμένες με μαυροκούκι είναι φτιαγμένες μαστόρικα και γοητεύουν με την πικάντικη γεύση τους (€10). Οι ουρές πεσκανδρίτσας, περασμένες από το τηγάνι, είναι αφρός και τρώγονται με μεγάλη όρεξη. Για δυνατούς παίκτες και όσους το αντέχουν, όπως δηλώνει και ο κατάλογος, είναι το ψητό συκώτι που παντρεύεται με γαρίδες σε σάλτσα από το ζουμί τους και σοταρισμένο σπανάκι (€11Ε). Ωραίο πιάτο που συνδυάζει γη και θάλασσα είναι οι φαρφαλίνες με σαλτσίτσια και όστρακα (€14,50) για δύο άτομα. Πλούσια γεύση, φουλ νοστιμιάς. Το μενού σου δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσεις μια μεγάλη ποικιλία σε προτάσεις με αφορμή τη θάλασσα, από γαύρο μαρινάτο, σκουμπρί και λακέρδα μέχρι μπουγιαμπέσα, μακαρονάδα θαλασσινών, χταπόδι ψητό, μύδια αχνιστά, καραβίδες φρέσκες, γαύρο, σαρδέλα, μπαρμπούνια και αστακό με το κιλό.

Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter
Αν συμφωνήσεις, θα ανοίξεις την πόρτα σε μια πανδαισία ανατρεπτικών γεύσεων, όπως συκώτι με γαρίδες, φιλέτο γοργόνας (!), φαρφαλίνες με σαλτσίτσια και όστρακα!
Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter
Ξώχαρος χώρος, φτιαγμένος για να αισθάνεσαι όμορφα, χαλαρά, με λευκούς, χτιστούς καναπέδες και μαξιλάρες στις αποχρώσεις της θάλασσας που σε ταξιδεύουν στα ελληνικά νησιά και διακοσμητικές πινελιές με καλάμια σε μοντέρνες συνθέσεις.
Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter
Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter
Ολόγυρα τζαμαρίες που σε κάνουν θεατή και συμμέτοχο στην κίνηση του εμπορικού κέντρου της πόλης.
Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter

«Αιόλου 68», Αιόλου 68, Αθήνα, 210 3247925

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

1 σχόλια