Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον

Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter
2


«Το αντέχεις;» ρωτάει το μενού σε μια κατηγορία εδεσμάτων στο Αιόλου 68. Αν συμφωνήσεις, θα ανοίξεις την πόρτα σε μια πανδαισία ανατρεπτικών γεύσεων, όπως συκώτι με γαρίδες, φιλέτο γοργόνας (!), φαρφαλίνες με σαλτσίτσια και όστρακα! Υπάρχουν και περισσότερο συμβατικά πιάτα, όσο συμβατικά μπορούν να είναι από τα χέρια του Βασίλη. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. To Αιόλου 68 είναι το νέο μαγαζί που έφτιαξε ο Βασίλης Ακρίβος μαζί με τον Άγγελο Φραντζή και τον Γιώργο Ταρνάρη στο κέντρο της Αθήνας. Η κουζίνα του Βασίλη δεν χρειάζεται συστάσεις. Όσοι έχουν «σπουδάσει» καλή ψαροφαγία στο Ψάριστον, την αναγνωρίζουν.

Εδώ, στον νέο χώρο, στην καρδιά της Αθήνας, ο Βασίλης φτιάχνει πιάτα προσιτά για ούζο και τσίπουρο, βατές γεύσεις για όσους έχουν την πρώτη επαφή με την κουζίνα του αλλά και πειραγμένα για όσους τον γνωρίζουν και θέλουν κάτι περισσότερο. «Πιστεύω ότι πρέπει να τολμάς, να κάνεις βήματα προόδου, να μη μένεις πίσω» λέει ο Βασίλης, σχολιάζοντας τα πιάτα που παντρεύουν θαλασσινά με κρεατικά και προσθέτει: «Τουρίστες που ήρθαν στο μαγαζί γνωρίζουν τον συνδυασμό ψάρι με κρέας και τους άρεσε η ιδέα». Ξώχαρος χώρος, φτιαγμένος για να αισθάνεσαι όμορφα, χαλαρά, με λευκούς, χτιστούς καναπέδες και μαξιλάρες στις αποχρώσεις της θάλασσας που σε ταξιδεύουν στα ελληνικά νησιά και διακοσμητικές πινελιές με καλάμια σε μοντέρνες συνθέσεις. Ολόγυρα τζαμαρίες που σε κάνουν θεατή και συμμέτοχο στην κίνηση του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter
To Αιόλου 68 είναι το νέο μαγαζί που έφτιαξε ο Βασίλης Ακρίβος μαζί με τον Άγγελο Φραντζή και τον Γιώργο Ταρνάρη στο κέντρο της Αθήνας.
 

Η ομάδα που έφτιαξε το Αιόλου 68 προσδοκά να γίνει το νέο εστιατόριο σημείο αναφοράς ως προς το καλό φαγητό σε μια περιοχή που έχει ιστορία αγοράς εδώ και 3.000 χρόνια. Ξεκινάς συνοδεύοντας το τσιπουράκι σου με ένα αφράτο σου καλυμμένο με λίγη μαγιονέζα και από πάνω μια κουταλιά από γυαλιστερές μπαλίτσες μπρικ. Μόλις το δαγκώσεις, ανακαλύπτεις τη γέμιση που σκάει στο στόμα σου και εκπλήσσει ευχάριστα η ταραμοσαλάτα. Ακολουθεί μια σαλάτα του Καίσαρα σε πειραγμένη εκδοχή με καρδιές μαρουλιού, κρουτόν και βουτυρόψαρο που κλέβει την παράσταση (€8). Η καπνιστή, βουτυράτη γεύση του ψαριού δροσίζεται από τα τρυφερά φύλλα μαρουλιού και αφήνει μαγικά μια επίμονη επίγευση στον ουρανίσκο. Οι φρέσκες γαρίδες με κίμτσι και ραντισμένες με μαυροκούκι είναι φτιαγμένες μαστόρικα και γοητεύουν με την πικάντικη γεύση τους (€10). Οι ουρές πεσκανδρίτσας, περασμένες από το τηγάνι, είναι αφρός και τρώγονται με μεγάλη όρεξη. Για δυνατούς παίκτες και όσους το αντέχουν, όπως δηλώνει και ο κατάλογος, είναι το ψητό συκώτι που παντρεύεται με γαρίδες σε σάλτσα από το ζουμί τους και σοταρισμένο σπανάκι (€11Ε). Ωραίο πιάτο που συνδυάζει γη και θάλασσα είναι οι φαρφαλίνες με σαλτσίτσια και όστρακα (€14,50) για δύο άτομα. Πλούσια γεύση, φουλ νοστιμιάς. Το μενού σου δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσεις μια μεγάλη ποικιλία σε προτάσεις με αφορμή τη θάλασσα, από γαύρο μαρινάτο, σκουμπρί και λακέρδα μέχρι μπουγιαμπέσα, μακαρονάδα θαλασσινών, χταπόδι ψητό, μύδια αχνιστά, καραβίδες φρέσκες, γαύρο, σαρδέλα, μπαρμπούνια και αστακό με το κιλό.

Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter
Αν συμφωνήσεις, θα ανοίξεις την πόρτα σε μια πανδαισία ανατρεπτικών γεύσεων, όπως συκώτι με γαρίδες, φιλέτο γοργόνας (!), φαρφαλίνες με σαλτσίτσια και όστρακα!
Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter
Ξώχαρος χώρος, φτιαγμένος για να αισθάνεσαι όμορφα, χαλαρά, με λευκούς, χτιστούς καναπέδες και μαξιλάρες στις αποχρώσεις της θάλασσας που σε ταξιδεύουν στα ελληνικά νησιά και διακοσμητικές πινελιές με καλάμια σε μοντέρνες συνθέσεις.
Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter
Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter
Ολόγυρα τζαμαρίες που σε κάνουν θεατή και συμμέτοχο στην κίνηση του εμπορικού κέντρου της πόλης.
Στην Αιόλου 68 οι ψαρομεζέδες θα σου θυμίσουν το θρυλικό Ψάριστον Facebook Twitter

«Αιόλου 68», Αιόλου 68, Αθήνα, 210 3247925

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.

σχόλια

1 σχόλια